Žolininkė: vitaminų galite rasti bet kurioje pievoje | KaunoDiena.lt

ŽOLININKĖ: VITAMINŲ GALITE RASTI BET KURIOJE PIEVOJE

  • 0

„Žolelėse yra didelė galia. Tabletės gesina mūsų gaisrą staigiai, o žolelės veikia palengva. Bet jei žolelės bus kasdieninėje mityboje, jos taps puikiausiu maisto papildu ir sveikatos problemų išvengsite“, – taip sako ilgus metus medicinos sesele dirbusi, o dabar žolininkyste užsiimanti Danutė Kunčienė ir pataria, kurios žolelės turėtų atsirasti kasdieniniame mūsų racione.

D. Kunčienės teigimu, reikalingų vitaminų pavasarį ir vasarą galime atrasti bet kurioje pievoje – jų gausu mums puikiai žinomuose, tačiau retai kada vartojamuose augaluose.

„Žvejai puikiai žino, kad dilgėlė neleidžia sugesti žuviai. Lygiai tokį patį poveikį ji turės ir žmogui. Sudžiovintus lapelius galima sumaišyti su druska, naudoti kaip prieskonį. Dilgėles patartina vartoti kartu su kiaulpienėmis, nes dilgėlės kraują tirština, o kiaulpienės – skystina“, – aiškina žolininkė ir pataria dėmesį atkreipti ir į žliuges – jos naudojamos ir maistui: spaudžiamos sultys, gaminami užpilai, rauginama.

D. Kunčienė pastebi, kad dažnai žmones nuo žolelių vartojimo atgraso jų kartus skonis – ir visai be reikalo. „Kas yra kartu, yra sveika. Mums patinka saldumas, rūgštumas, bet kartumo vengiame. Jei kartumo būtų mūsų mityboje, mūsų virškinimo sistema veiktų puikiai: tulžis gerai nutekėtų, kepenys gerai dirbtų, kraujas gerai tekėtų“, – žolelių privalumus vardija moteris.

Ir vis dėlto D. Kunčienė pažymi, kad jokios žolelės neveiks taip, kaip norėtųsi, jei žmogus nemokės susitvarkyti su savo emocijomis.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS