A. Zuokienė piktinasi: persirgau COVID-19 ir neturiu galimybių gydytis komplikacijų | KaunoDiena.lt

A. ZUOKIENĖ PIKTINASI: PERSIRGAU COVID-19 IR NETURIU GALIMYBIŲ GYDYTIS KOMPLIKACIJŲ

  • 7

Buvusi Vilniaus mero Artūro Zuoko žmona Agnė Zuokienė, dabar socialiniuose tinkluose prisistatanti Andre pavarde, piktinasi, kad persirgusi koronavirusu neturi galimybių gydytis viruso sukeltų komplikacijų.

Moteris prisipažino kovą persirgusi koronavirusu ir skundžiasi neturinti galimybių gydytis ligos sukeltą komplikaciją – pneumoniją.

A. Zuokienė piktinasi, jog Vyriausybė jau parengė galimybių pasą pramogoms, bet, moters nuomone, jis labiau žmonėms reikalingas dėl galimybių gydytis.

„Prašau galimybės gydytis komplikacijas po COVID-19 paso.

Kovo viduryje persirgau COVID-19 ir tokiems kaip aš Vyriausybė jau paruošė galimybių pasą pramogauti, tačiau man labiau aktualus galimybių pasas gydytis komplikaciją – pneumoniją“, – feisbuke atvirauja A. Zuokienė.

Moteris pasakojo apie gana sunkią ligos eigą ir gydantis patiriamus sunkumus. Buvusi Seimo narė piktinasi, kad valstybė jai nė kiek nepadėjo, o vaistai gydyti koronaviruso sukeltą plaučių uždegimą nėra kompensuojami.

„Sužinojus apie diagnozę man buvo šokas – prieš metus pasiskiepijau nuo pneumokoko, nei karto gyvenime nesirgau plaučių uždegimu.

Ir štai dar viena valstybės dovana – po COVID-19, sergant pneumonija – tai nėra kompensuojamas vaistas.

Ir štai – pirmas kartas – CRB 157, deguonies saturacija iki 85-90, aukšta temperatūra, plaučiuose pakitimai. Gydymasis – tik stacionare. Tačiau juk turi būti alternatyvos.

Karščiavimo klinikos panaikintos, paslaugos dienos stacionaruose ar ambulatoriškai tokiems pacientams kaip aš neteikiamos. Belieka privati klinika, kurioje man kasdien leidžia milžiniškas antibiotikų dozes. Aš laiminga, kai penktą parą CRB nukrenta iki 22. Pereiname prie plataus veikimo geriamų antibiotikų. Ir štai dar viena valstybės dovana – po COVID-19, sergant pneumonija – tai nėra kompensuojamas vaistas.

Valstybė man nei kiek nepadėjo. Padėjo konkretūs gydytojai, slaugytojos. Dieve, saugok juos“, – feisbuke rašė A. Zuokienė.

Savo įraše moteris išreiškė prašymą suteikti galimybių pasą ne tik pramogoms, bet ir gydymuisi.

„Kreipiuosi į biurokratus – suteikite galimybių gydytis pasus tokiems kaip aš, susidūrusiems su pokovidinėmis komplikacijomis, bei tūkstančiams ligonių, turinčių lėtines, onkologines ligas ir pan.

Realiai, o ne teoriškai. Ne pažadais, o pateikiant realius algoritmus, realią pagalbą“, klausimą dėl galimybių paso veikų srities kėlė A. Zuokienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tera

Ne Tamsta viena persirgai, ne Tau vienai blogai, . Yra žmonių Vėžiu sergančių, cukriniu diabetu , paralyžiuoti ir t.t. KODĖL MATAI TIK SAVE?

ane?

Žmonės sergantis diabetu visada turi visokiausių komplikacijų ir niekas jiems nekompensuoja tų vaistų kuriuos diabetikai privalo pirkti, kad galėtų nors kažkaip išgyventi, ir taip tęsiasi iki mirties, o čia poniutė persirgo Covidu ir reikalauja , kad jai kompensuotų gydomas komplikacijas. Sakoma, jog norėti nedraudžiama, bet , manau, šiuo atveju valstybė greičiau ras milijonų patrankoms o, o ne vaistams žmonėms.

tai

ka kalbet apie eilyni pensininka lieka tik AA kas ir siekiama nes sio isnaudot neiseina tai paprasciausia neaptarnaut;;;
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS