Kaip priversti jaunus vairuotojus vairą laikyti abiem rankomis? | KaunoDiena.lt

KAIP PRIVERSTI JAUNUS VAIRUOTOJUS VAIRĄ LAIKYTI ABIEM RANKOMIS?

Neatidus vairavimas keliuose gali būti palyginamas su maru - chaotiška liga, kuri gali suluošinti ne tik eismo dalyvių bet ir niekuo dėtų praeivių gyvenimus, rašo autonews.com

Stebint eismą keliuose, kartais galima padaryti išvadą, kad egzistuoja ryšys tarp vairuotojo amžiaus ir polinkio vairuoti prie ausies laikant mobilųjį telefoną. Kuo jaunesnis vairuotojas, tuo labiau tikėtina, kad jis bus linkęs kalbėtis telefonu.

Automobilių portalo apžvalgininkas šiai problemai išspręsti siūlo pigių technologijų sprendimą, kuris atgrasytų nepatyrusius vairuotojus nuo sąmoningo pavojaus kėlimo tiek sau, tiek kitiems eismo dalyviams. Šis pasiūlymas, anot autoriaus, ypač turėtų sudominti tik ką teisę vairuoti įgijusių jaunų vairuotojų tėvus, kurie dažnai savo vaikams skolina automobilius. 

Pasiūlymas gana paprastas. Tereikia įdiegti slėgio daviklius ant automobilio vairo, padėtyje tarp 2 ir 5 val. dešinėje ir 7 bei 10 val. kairėje. Jutiklius reiktų sujungti su automobilio garso sistema.

Automobilio savininkui užvedus variklį ir įjungus transporto priemonės garso sistemą, ji turėtų suveikti tik tuomet, kai slėgio jutikliai užfiksuoja abi vairuotojo rankas ant vairo. Atitraukus bent vieną ranką, po trijų sekundžių slėgio jutiklis išjungtų garso sistemą. 

Trijų sekundžių vairuotojui turėtų pakakti pavaros perjungimui arba puodelio įstatymui į laikiklį atsigėrus kavos.

Vairuotojui atitraukus ranką nuo abiejų jutiklių ilgiau nei tris sekundes, garso sistema pradėtų skleisti įkyrų garsinį signalą, kuris kas sekundę garsėtų, kol ranka nesugrįžtų ant vairo. Signalui garsėjant, galiausiai taptų neįmanoma susikalbėti mobiliuoju telefonu. Sugrąžinus abi rankas ant vairo, po dešimties sekundžių garso sistema vėl veiktų įprastiniu režimu.

Jutiklių padėtis yra itin svarbi, nes juos įmontavus ant viso vairo, nedrausmingi jaunieji vairuotojai įsigudrintų vietoj rankos naudotis kojos keliu ir taip apgauti sistemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Sprendimas

Prirasyta nesamoniu kaip reta, o toji "problema", jau senai yra isspresta: tai simboliskai tekainuojanti laisvu ranku iranga (30-40lt). Galetu ja ir privaloma padaryti, kaip saugos dirzus. Funkcionalu: vaziuojant galima neatitraukus ranku nuo vairo plepeti, taip pat klausytis muzikos (mp3), o isoriniu garsu visiskai neslopina. Ypac pravartu ilgose kelionese.

Sakes

Debilizmui nera rybų.

qq

vazinejan senu VAZ (kurio idetas foto) gali ir triju ranku mazoka buti,gal geriau tegu "DMN" pasirupina pasikeist automobili :D:D:D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS