100 A. Armonaitės dienų ministerijoje: vienas pagrindinių uždavinių – pagalba verslui | KaunoDiena.lt

100 A. ARMONAITĖS DIENŲ MINISTERIJOJE: VIENAS PAGRINDINIŲ UŽDAVINIŲ – PAGALBA VERSLUI

  • 7

Per 100 dienų nuo naujosios Vyriausybės patvirtinimo Ekonomikos ir inovacijų ministerija daugiausia dėmesio skyrė pagalbai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams – suplanuota valstybės parama siekia per 330 mln. eurų. Be to, imtasi reformuoti inovacijų, duomenų atvėrimo sritis, stiprinti atstovavimą Lietuvos ekonominiams interesams pasaulyje, teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Paramos verslui teikimas šiandien, be abejo, yra vienas pagrindinių uždavinių: siekiame efektyviai padėti smulkiajam ir vidutiniam verslui, tikslingai skirstyti paramą. Tačiau turime galvoti ir apie ateitį ir sukurti verslui palankią aplinką, kad po karantino įmonės greičiau atsitiestų ir žmonės turėtų daugiau galimybių užsidirbti. Todėl privalome imtis realių pokyčių“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Seimo pavasario sesijai ministerija teikia teisinių iniciatyvų, kuriomis ketinama paspartinti technologijų, inovacijų ir startuolių ekosistemos plėtrą šalyje. Vienas pirmųjų žingsnių turėtų būti stiprios Inovacijų agentūros, kuri įgyvendins ir administruos visas pagrindines inovacinės veiklos skatinimo priemones, įkūrimas.

Ministerija praneša taip pat subūrusi žinomus verslo ir mokslo atstovus į Inovacijų ir skaitmeninės politikos patarėjų tarybą INNODIG, kuri padės atliepti šiuolaikinės rinkos tendencijas ir priimti geresnius sprendimus, kuriant bei vykdant valstybės inovacijų ir skaitmeninę politiką.

Neseniai įsteigtas Inovacijų skatinimo fondas, tikimasi, sudarys galimybę verslui kur kas paprasčiau gauti lėšų įvairioms inovatyvioms idėjoms įgyvendinti.

Per 100 veiklos dienų ministerija ėmėsi įgyvendinti kelias reformas. Atvirų duomenų reformos tikslas – nuo iki šiol dominuojančių uždarų duomenų pereiti prie atvirų. Geresnio reguliavimo reforma siekiama mažinti administracinę, reguliavimo ir biurokratinę naštą verslui bei didinti jo konkurencingumą.

Tarp prioritetų – ir veiksmingas atstovavimas valstybės ekonominiams interesams pasaulyje. Jau šiais metais ketinama plėsti esamą 12 komercijos atašė tinklą. Viena naujų krypčių – galimybių verslui sukūrimas Azijos regione ir JAV.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tai

Lietuvos šlykštyne..

JONAS

TOTALUS NUSIKALBĖJIMAS SUKURS VERSLA AZIJOJE IR JAV TIESIOG PROTU NESUVOKIAMA KAIP TOKIA NEIŠMANĖLĖ PLIURPIA NESAMONES GAL JIN MUS DURNAIS SKAITO VAŽIUOK KURTI VERSLA I AFRIKA PRIEDURNE

onute

TU ARMOŠKAITE PAPASAKOK APIE SAVO VYRA SAKEI KAD AFRIKOJE GYVENA KOKS NORS DONIS AR DONĖ PRISISTATYK O TAI NEAIŠKU KAS TU TOKIA O SEIME SĖDI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS