A. Armonaitė: turiu lūkestį, kad prekyba su Kinija atsistatys | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: TURIU LŪKESTĮ, KAD PREKYBA SU KINIJA ATSISTATYS

Ekonomikos ir inovacijų ministrė sako tikinti, jog dėl Lietuvos ryšių su Taivanu blokuojama šalies prekyba su Kinija atsistatys.

„Kinija yra viena didžiausių pasaulio ekonomikų, kuri yra susiintegravusi į vertės grandines nuo Jungtinių Valstijų iki Vokietijos, todėl mano, kaip ekonomikos ministrės, lūkestis, kad ta prekyba atsistatytų. Tai priklauso, žinoma, nuo Pekino, bet tiek Briuselis, tiek Vilnius tikisi, kad ta prekyba sugrįš“, – antradienį spaudos konferencijoje teigė Aušrinė Armonaitė.

Paklausta, kokiomis priemonėmis tai bus padaryta, ministrė apeliavo į bendrą Europos Sąjungos (ES) prekybos politiką ir Bendrijos kreipimąsi į Pasaulio prekybos organizaciją.

„Jeigu jau yra ieškinys Pasaulio prekybos organizacijoje, jeigu yra bendra europinė pozicija dėl bendros rinkos, jeigu Europos Sąjunga turi bendrą prekybos politiką, o ji ją turi, tai yra ne tik Lietuvos klausimas“, – sakė ministrė.

A. Armonaitė anksčiau portalui vz.lt sakė, kad Kinijos „visiškai eliminuoti neįmanoma“, o santykiai su šia komunistine šalimi „atsistatys“.

Lietuva pernai leido Taibėjui atidaryti atstovybę šalyje Taivano pavadinimu. Šis žingsnis sukėlė Pekino nepasitenkinimą  – jis apribojo santykius su Vilniumi ir blokavo Lietuvos eksportą. Dėl to Europos Sąjunga šių metų pradžioje kreipėsi į PPO.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

WC

"tikinti, jog dėl Lietuvos ryšių su Taivanu blokuojama šalies prekyba su Kinija atsistatys." Kai naujas Lietuvos parlamentas atvadins užvadinimą, tada ir atsistatys santykiai. Šalys, kurios prekiavo su Kinija, ir toliau prekiaus. Amerika, Vokietija prekiavo su Kinija ir prekiaus.

Purmaliai

Su komunistinė Kinija reikia turėti kuo mažiau reikalų,jų produkcija sudas paskutinis,pamatai made in China mesk į šoną !

Patarimas

Lauk, šuneli, kol padvės kumelė. Tada ir atsiėsi šviežienos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS