Apklausa: 86 proc. lietuvių gyvenimo kokybę vertina teigiamai | KaunoDiena.lt

APKLAUSA: 86 PROC. LIETUVIŲ GYVENIMO KOKYBĘ VERTINA TEIGIAMAI

  • 3

86 proc. Lietuvos gyventojų teigia, kad jų gyvenimo kokybė yra gera, 75 proc. – gera ir šalies ekonomikos padėtis, rodo „Eurobarometro“ antradienį paskelbta apklausa.

40 proc. apklausos dalyvių nurodė, jog svarbiausia problema šiuo metu – pragyvenimo išlaidos, 27 proc. – sveikata, 26 proc. – ekonominė padėtis ir nedarbas.

Švietimo sistemos problemas pirmiausia nurodė 21 proc. lietuvių, verslų pasitraukimą – 19 proc.

Pasak apklausos, 64 proc. respondentų Vilniaus regione bei 63 proc. – Vidurio ir vakarų Lietuvos regione linkę pasitikėti regionų ir vietos valdžios institucijomis. Europos Sąjunga (ES) pasitiki atitinkamai 78 proc. ir 73 proc. respondentų.

Teigiamai ES vertina 66 proc. Sostinės regiono ir 53 Vidurio ir vakarų Lietuvos regiono apklaustųjų.

ES saugumą ir gynybą svarbiausiu Europos ateičiai aspektu įvardijo 46 proc. Sostinės ir 44 proc. likusios Lietuvos respondentų, ekonomiką socialinį teisingumą ir darbo vietas – atitinkamai 23 proc. bei 29 proc.

22 proc. Vilniaus regiono gyventojų svarbiausiu aspektu Europos ateičiai įvardijo švietimą, kultūrą, jaunimo ir sporto klausimus. 30 proc. respondentų iš Vidurio ir vakarų Lietuvos svarbiausiu aspektu paminėjo sveikatą.

Šalies ateitį optimistiškai įvertino 87 proc. žmonių Sostinės regione bei 81 proc. Vidurio ir vakarų Lietuvos regione, o ES ateitį – teigiamai – atitinkamai 75 proc. ir 70 proc., neigiamai – atitinkamai 5 proc. ir 8 proc.

Tuo metu visoje ES teigiamai gyvenimo kokybę savo regione įvertino 82 proc. apklaustųjų, 65 proc. jų manė, kad ekonominė padėtis yra gera.

Anot apklausos, daugiausia ES gyventojų svarbiausia savo regiono problema laiko pragyvenimo išlaidas (31 proc.) , sveikatą (26 proc.) ir ekonominę padėtį bei nedarbą (26 proc.)

29 proc. ES respondentų svarbiausiu Europos ateičiai aspektu įvardijo ekonomiką, socialinį teisingumą ir darbo vietas, 24 proc. – švietimą, kultūrą, jaunimo ir sporto klausimus, 21 proc. – sveikatą, 20 proc. – saugumą.

ES teigiamai vertina 47 proc. visos Bendrijos respondentų, neigiamai – 21 proc. Optimistiškai savo regiono ateitį mato 66 proc. apklaustųjų.

Greitoji „Eurobarometro“ apklausa apie viešąją nuomonę ES regionuose vykdyta sausio 11 – vasario 15 dienomis, Lietuvoje surengti 616 interviu, o iš viso 194-iuose regionuose telefonu surengtas 62 091 pokalbis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

alis...

dar niekad taip gerai negyvenau... senas, bet gyvas dar esu...

na tu matai kaip reikalai gereja

dar tik vakar visi aimanavo ,kad viskas blogeja,viskas brangsta ,o siandien jau net visi 86 % rekia kad pagerejo ir dar gereja ,,,,jau atrodo ir geret nera kur -jau ir taip viskas super gerai ....bet NE visvien kas diena vis gereja ir gereja

:))))

O apklausa Seime ar vyriausybėje atlikta???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS