Apklausa: Lietuvoje perpus sumažėjų žmonių, planuojančių pradėti verslą | KaunoDiena.lt

APKLAUSA: LIETUVOJE PERPUS SUMAŽĖJŲ ŽMONIŲ, PLANUOJANČIŲ PRADĖTI VERSLĄ

  • 4

Per dvejus metus Lietuvoje perpus sumažėjo žmonių, planuojančių pradėti nuosavą verslą ir įsteigti įmonę, rodo naujausia apklausa.

SEB banko iniciatyva atlikto tyrimo duomenimis, 2021 metais 36 proc. apklaustųjų Lietuvoje teigė per ateinančius vienerius–trejus metus planuojantys įsteigti įmonę, o šiemet tokių yra 18 procentų.

Anot apklausos, Lietuvoje trys didžiausi visuomenės verslumo trukdžiai yra per mažas tikėjimas savo verslo idėja, pradinio kapitalo stygius ir biurokratija.

„Pernai Rusijos pradėtas karas Ukrainoje per metus į pasaulio ekonomiką įnešė sumaišties ir nežinomybės. Įvykiai iki šiol daro įtaką visuomenės nuotaikoms, saugumo jausmui, požiūriui į ateitį ir verslumui. Vis dėlto Lietuvoje tik 6 proc. žmonių nurodė, kad karas Ukrainoje jiems trukdo pradėti verslą. Didžiausia apklaustųjų dalis (34 proc.) nurodė, kad jie tiesiog nėra užtikrinti dėl savo verslo idėjos“, – banko pranešime teigė SEB valdybos narė, mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Eglė Dovbyšienė.

Maždaug kas antras (49 proc.) apklausoje dalyvavęs Lietuvos gyventojas artimiausiu metu norėtų tapti verslininku ar verslininke, tačiau kone tiek pat (51 proc.) ir nenorėtų jais tapti.

Tyrimą atliko bendrovė „Norstat“ šių metų vasario-kovo mėnesiais. Apklausoje dalyvavo 1 tūkst. 18–64 metų Lietuvos gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

dar mazes .NES cia NERA stabilumo. kaip diena taip naujiena !

Sumazeju

Issitaisyk klaidas pirma....sumazeju!!!!

Rima

Sendaigčių,Stoties ,Aleksoto turguje prekiaujama be verslo liudijimų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS