Apžvalga: įmonių su areštuotu turtu per metus padaugėjo 4 proc. | KaunoDiena.lt

APŽVALGA: ĮMONIŲ SU AREŠTUOTU TURTU PER METUS PADAUGĖJO 4 PROC.

  • 1

Lietuvos įmonių su areštuotu turtu rugsėjį buvo 4 proc. daugiau nei prieš metus, o areštuoto turto vertė siekė 285 mln. eurų, rodo duomenų analitikos bendrovės „Scorify“ apžvalga.

Per mėnesį įmonių su areštuotu turtu skaičius išaugo 3 proc., tai rodo jų sunkumus grąžinant įsiskolinimus bei aktyvesnius kreditorių veiksmus, sako „Scorify“ verslo sprendimų vadovė Jurga Tamašauskaitė.

„Nedidelis turto areštų skaičiaus padidėjimas, palyginti ir su ankstesniais metais, ir su praėjusiu mėnesiu gali indikuoti tiek ir verslo iššūkius apmokėti įsiskolinimus, tiek ir aktyvesnes kreditorių pastangas susigrąžinti savo lėšas“, – pranešime teigia J. Tamašauskaitė.

Statybos įmonių su turto areštu per metus padaugėjo 14 proc., nekilnojamojo turto – 13 proc., meninės, pramoginės ar poilsio organizavimo – 12 proc., pramonės – 8 proc. Tuo metu suvaržytų transporto ir logistikos įmonių sumažėjo 7 proc., žemės ūkio – 3 procentais.

Rugpjūtį savo rizikos vertinimą gerino 41 proc. įmonių, iš jų daugiausiai – administracinės ir aptarnavimo veiklos, informacinių technologijų ir statybų bendrovės. Pastarosios pirmavo ir pagal blogėjusius reitingus – 37 proc. sektoriaus bendrovių rizika blogėjo.

„Panašu, kad statybų sektoriuje nėra vidutinės pozicijos – arba įmonėms sekasi, arba ne, subalansuotos veiklos įmonių su nesikeičiančiais reitingais sektoriuje yra mažiau nei 10 proc.“, – teigia J. Tamašauskaitė.

Anot „Scorify“, rugpjūtį fiksuota 70 bankrutuojančių įmonių, teismuose pradėta 78 bankroto bylos, likviduojamų bendrovių skaičius viršijo 2,8 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

tik pradzia su tokia valdzia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS