A. Armonaitė kviečia Vokietijos įmones toliau investuoti Lietuvoje | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ KVIEČIA VOKIETIJOS ĮMONES TOLIAU INVESTUOTI LIETUVOJE

  • 12

Su Vokietijos verslo atstovais susitikusi Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė pakvietė juos toliau investuoti Lietuvoje. Pasak Aušrinės Armonaitės, nepaisant laikinų trikdžių, šalis išlieka stabili ir saugi investicijoms.

„Mūsų ekonomika sparčiai auga, esame tarp labiausiai skaitmenizuotų valstybių pasaulyje ir toliau kviečiame Vokietijos verslą investuoti mūsų šalyje“, – po susitikimo su Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų (AHK) vadovu Florianu Schroderiu (Šrėderiu) pranešime sakė A. Armonaitė.

Pasak pranešimo, pokalbyje taip pat aptartos Kinijos taikomos ekonominės spaudimo priemonės Lietuvos verslui bei galima AHK pagalba ieškant naujų rinkų Pietryčių Azijos regione, ypač fotonikos ir lazerių, biotechnologijų, informacinių, finansinių technologijų ir kitose srityse, o tradiciniai maisto ir baldų pramonės sektoriai galėtų šiame regione atrasti naujų rinkų ir užmegzti ilgalaikes partnerystes.

AHK nariai yra stambiausio Vokietijos įmonių tinklo „DEinternational“, kurio biurai veikia daugiau nei 90 valstybių, dalis.

Vokietija yra pagrindinė Lietuvos prekybos partnerė ir ketvirta pagal dydį investuotoja į šalies ekonomiką – jos investicijos siekia apie 1,48 mlrd. eurų.

2020 metais Vokietija buvo pirma pagal dydį Lietuvos paslaugų eksporto rinka, o dvišalė prekyba siekė 6 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

pensininkė

pataisyti padėtį galėtu tik protingesnė valdžia ,

Simas

Rask asilų kurie matydami kas vyksta Lietuvoje ims ir investuos.... sapnas.

Didelės investicijos

Didelės investicijos ateis su Rusiškom dujom iš Vokietijos. Prikurs tiek Šrioderio vamzdžių ir stotelių, kad su kaukėmis vaikščiosim.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS