A. Armonaitė: priežiūros institucijos turėtų kurti aiškią, nuspėjamą verslui aplinką | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: PRIEŽIŪROS INSTITUCIJOS TURĖTŲ KURTI AIŠKIĄ, NUSPĖJAMĄ VERSLUI APLINKĄ

  • 3

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad priežiūros institucijos turėtų sau kelti tikslą ne tik kontroliuoti prekių ir paslaugų saugumą ir tinkamumą vartotojams, bet ir kurti aiškią bei nuspėjamą verslui aplinką.

A. Armonaitė ketvirtadienį su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovu Dariumi Remeika aptarė, kaip mažinti administracinę naštą verslui, užtikrinti liberalesnes smulkiojo verslo priežiūros taisykles bei prognozuojamą priežiūros institucijų veiklą.

„Valstybė turi padėti verslui, o ne kliudyti, todėl sieksime užtikrinti draugiškesnę verslo priežiūrą ir mažesnę administracinę naštą, kad pasibaigus karantinui įmonės greičiau atsitiestų. Priežiūros institucijos turėtų kelti sau tikslą ne tik kontroliuoti prekių ir paslaugų saugumą bei tinkamumą vartotojams, bet ir kurtų aiškią, stabilią bei nuspėjamą verslui aplinką“, – pranešime cituojama A. Armonaitė.

Ministrė pabrėžė vertinanti VMVT pastangas mažinti administracinę naštą ir kartu laukianti, kad tarnyba dar aktyviau įsitrauktų mažinant biurokratinę naštą.

Ministerija nurodo, kad pagal Pasaulio ekonomikos forumo Konkurencingumo indekso reguliavimo naštos verslui vertinimo rodiklį Lietuva užima 85 vietą iš 141.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kada ARMONAITĖ s u v o k s,

jog ji dirba ne REKLAMOS versle , o ministre,---Per TRIJŲ mėnesių ARMONAITĖS veiklos laikotarpį, m a t o m e tik propagandą , o ne konkrečią paramą verslui.--,N e r e i k ė t ų skelbti pavasario , kada tame laikotarpyje gyvename

Šviniaus "versliukas”

priežiūros šaukiasi.

Ū

Kuriami pinigų plovimo projektai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS