A. Armonaitė: „SK Group“ mato Lietuvą kaip potencialią šalį plėtrai Europoje | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: „SK GROUP“ MATO LIETUVĄ KAIP POTENCIALIĄ ŠALĮ PLĖTRAI EUROPOJE

  • 4

Pietų Korėjos verslo milžinė „SK Group“ mato Lietuvą kaip potencialą šalį plėtrai Europoje, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, Vilniuje susitikusi su korporacijos vadovu Chey Tae-wonu (Čei Tevonu).

„Antra pagal dydį Pietų Korėjos verslo korporacija Lietuvą mato kaip potencialią šalį savo veiklos Europoje plėtrai, o tai itin svarbus žingsnis Lietuvos ir Pietų Korėjos bendradarbiavimo kelyje. Aptarėme konkrečius lūkesčius ir plėtros perspektyvas, galinčias užtikrinti ir naujų galimybių tiek Lietuvai, tiek ir Pietų Korėjai kūrimą“, – pranešime sakė ministrė.

Susitikime taip pat dalyvavo kiti „SK Group“ atstovai, turintys planų užmegzti partnerystę Lietuvoje.

„SK Group“ valdo daugiau nei 120 įmonių energetikos, gyvosios gamtos mokslų, pažangių medžiagų, mobilumo ir puslaidininkių pramonės srityse.

Su „SK Group“ vadovais ministrė buvo susitikusi dar praėjusių metų rugsėjį, o gegužę įvyko susitikimas su jos bendrove „SK E&S“, kuri yra viena didžiausių naftos ir dujų bendrovių Azijoje.

Pernai prekių apyvarta tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos siekė 211 mln. Lietuvos eksportas į Pietų Korėją siekė 114 mln. eurų, o importas – 97 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Karys

Plėtra su jų vykdoma politika,nebent cinkuotų karstų gamyba.

o kada

lietovos potenciala pastebes ufonautai?

leiskite paklausti

- kada drakonus laidosite?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS