A. Armonaitė: smulkus verslas ir kirpyklos galėtų atsidaryti | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: SMULKUS VERSLAS IR KIRPYKLOS GALĖTŲ ATSIDARYTI

Vyriausybei trečiadienį nusprendus kol kas neleisti veikti kirpykloms ir nemaisto parduotuvėms su atskiru įėjimu, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako vis dėlto mananti, kad šis verslas galėtų atnaujinti veiklą.

„Mes, žinoma, labai vertiname ekspertų žinias, tik kaip žmonės, kurie priimame sprendimus ir matome, kaip sprendimai veikia žmonių gyvenimus, mes prisiimame atsakomybę. Aš laikausi mūsų pirminės nuostatos, jog jau dabartiniame scenarijuje (...) mes turime leisti veikti grožio paslaugoms ir prekybininkams taip pat“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė A. Armonaitė.

Pasak pasak jos, kitą pirmadienį Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje turėtų būti patvirtintas visas karantino atlaisvinimo planas, pakoreguotas pagal ekspertų ir kitas įžvalgas.

„Ekonomikos ministerija neatsitraukia nuo savo pirminės pozicijos, kurią pateikė Sveikatos ministerijai ir Ekstremalių situacijų komisijai: mes manome, kad reikia priimti sprendimus dėl labai atsakingo, palaipsnio karantino laisvinimo, pradedant nuo parduotuvių, kurios turi išėjimą iš lauko pusės, bei grožio paslaugų. Tai tikiuosi, kad mums pavyks rasti sutarimą“, – kalbėjo ministrė.

A. Armonaitė pripažino, kad situacija, skirtingam verslui taikant skirtingus ribojimus, šiuo metu yra netobula.

Pirmadienį ji sakė, kad trečiadienį Vyriausybei bus siūloma leisti dirbti nemaisto parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko, bei teikti grožio paslaugas.

Tačiau Vyriausybės ekspertų taryba antradienį pateikė nuomonę, jog reikėtų laukti žemesnės sergamumo ribos – 150 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Šiuo metu šis rodiklis Lietuvoje siekia 414,9 atvejo.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

MInistrė

gali ir atsistatydinti, nes graži šukuosena turi derėti visoms LGBT aktyvistėms.

negaletu

o privaletu derink su simoniuku;;;

Kauniečiui

O kas apžėlęs kaip velnys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS