A. Armonaitė su Pietų Korėjos farmacijos įmone aptarė investicijas gyvybės mokslų srityje | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ SU PIETŲ KORĖJOS FARMACIJOS ĮMONE APTARĖ INVESTICIJAS GYVYBĖS MOKSLŲ SRITYJE

  • 0

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė Vilniuje susitiko su vienos didžiausių Pietų Korėjos farmacijos įmonių „SK Biopharmaceuticals“ vadovu Lee Dong Hoonu (Li Dong Hunu) aptarti tolesnio bendradarbiavimo gyvybės mokslų srityje.

„Bendraujame su Pietų Korėjos verslo milžinėmis ir aptariame jų galimybes plėsti savo veiklą Lietuvoje. Šįkart ieškojome būdų, kaip sustiprinti šalių bendradarbiavimą ir padidinti investicijas gyvybės mokslų srityje“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

„Neabejoju, kad palankus Lietuvos investicinis klimatas ir Pietų Korėjos susidomėjimas padės įgyvendinti abiejų šalių planus“, – pridūrė ji.

„SK Biopharmaceuticals“ kuria naujus vaistus ir inovacijas medicinos srityje. Tai pirmoji Pietų Korėjos įmonė, savarankiškai sukūrusi tiriamąjį vaistą nuo epilepsijos, ir pirmoji, sukūrusi junginį CNS sutrikimui gydyti. Įmonė neseniai pradėjo mokslinius tyrimus, siekdama sukurti vaistus, reikalingus smegenų augliams gydyti.

Taip pat „SK Biopharmaceuticals“ sukūrė vaistų kūrimo platformą su dirbtinio intelekto algoritmu – ją artimiausiu metu planuojama pristatyti ir tarptautinei bendruomenei. Metinės įmonės pajamos siekia 288 mln. eurų.

Pernai prekybos tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos apyvarta siekė 211 mln. eurų. Lietuvos eksportas į Pietų Korėją siekė 114 mln. eurų, o importas – 97 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS