A. Armonaitė susitikime su JK ministru aptars glaudesnį bendradarbiavimą gynybos srityje | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ SUSITIKIME SU JK MINISTRU APTARS GLAUDESNĮ BENDRADARBIAVIMĄ GYNYBOS SRITYJE

  • 9

Jungtinėje Karalystėje (JK) viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitikime su šios šalies pramonės ir ekonominio saugumo ministru Alanu Maku aptars Ukrainos atstatymo ir glaudesnio dvišalio ekonominio bendradarbiavimo klausimus.

Susitikime taip pat bus aptartas investicijų į Lietuvos gynybos inovacijas klausimas, antradienį pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Jungtinė Karalystė – viena svarbiausių Lietuvos ekonominių ir politinių partnerių, tad matome potencialą stiprinti bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityse bei kartu įgyvendinti Ukrainos infrastruktūros atstatymo projektus“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

Ministerijos teigimu, JK investicijos padėtų užtikrinti spartesnę inovacijų plėtrą gynybos ir saugumo pramonės srityje bei sustiprintų dvišalę Lietuvos ir JK partnerystę gynybos srityje.

Anot A. Armonaitės, taip pat siekiama glaudesnės partnerystės gyvybės mokslų, išmaniosios inžinerijos ar gynybos inovacijos sektoriuose. Susitikime ji aptars bendradarbiavimą sveikatos technologijų – biotechnologijų, medicinos technologijų ir klinikinių tyrimų srityse.

Vizito JK metu ministrė jau susitiko su įmonių „BlackRock“, „The Bank of London“, „Revolut“ banko vadovybe, taip pat dar numatomi susitikimai su „Thredd“, „Builder.ai“.

Pasak Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, prekybos apyvarta tarp Lietuvos ir JK pernai siekė 2,34 mlrd. eurų, kurioje eksportas sudarė 1,5 mlrd. eurų, importas – 846 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

KARO SPECIALISTĖ

Dabar kariuomenė važinės vaivorikštės spalvos tankais...

:)))

o as noriu glaudziau bendradarbiaut su jupiterieciais...

Kūtvela

Kada susimokės už nuostolius valstybei?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS