A. Armonaitė: testuojant darbuotojus dėl COVID-19 itin svarbus reguliarumas | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: TESTUOJANT DARBUOTOJUS DĖL COVID-19 ITIN SVARBUS REGULIARUMAS

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad COVID-19 kompensacija verslui ne tik įgalins neseniai atsidariusius verslus saugiai tęsti veiklą, bet kartu prisidės ir prie platesnio visuomenės testavimo tikslo.

„Nuolatinis darbuotojų testavimas reikalingas, kad tie verslai, kurie gali veikti, ir tie, kurie atsidarė visai neseniai, bet jų veikla yra apribotųjų sąraše, galėtų saugiai tęsti veiklą, kad nereikėtų dar kartą užsidaryti ir nutraukti veiklos. Testavimas gali padėti (tai užtikrinti – ELTA)“, – pristatydama koronaviruso testų kompensavimo priemonę verslui teigė ji.

„Labai svarbu saugoti savo darbuotojus ir klientus. Žinome, kad testai, kaip ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sako, padeda kontroliuoti viruso plitimą, padeda jam neišplisti, todėl reguliarus testavimas apsaugo darbuotojus ir klientus“, – pridūrė ji.

A. Armonaitė taip pat pabrėžė, kad šiuo būdu tikimasi prisidėti ir prie platesnio visuomenės testavimo.

„Mes tikimės, kad su šia priemone bendrai prisidedame prie testavimo pajėgumų valstybėje, ir tai leis mums planuoti karantino laisvinimą, jei tik susirgimų skaičius sumažės. Mes to tikimės ir kartu dėl to inicijuojame šią priemonę“, – sakė ji.

Anot ministrės, sutartis dėl darbuotojų testavimo bus galima sudaryti ir su privačiomis gydymo įstaigomis.

Labai svarbu yra reguliarumas, ne vieną kartą padaryti testą ir pamiršti, o nuolat testuoti savo darbuotojus.

„Iš esmės mes kompensuosime tiek greitąjį antikūnų, tiek greitąjį antigenų testą, ir įmonės jau gali sudaryti sutartis su privačiomis gydymo įstaigomis, kad reguliariai galėtų pradėti testuoti savo darbuotojus. Vėliau, kovo mėnesį, jos galės pristatyti reikiamus dokumentus „Invegos“ interneto svetainėje, užpildyti paraišką ir gauti kompensaciją už tuos testus“, – kalbėjo ji.

A. Armonaitė pabrėžė, kad itin svarbu nuolatos testuoti darbuotojus.

„Labai svarbu yra reguliarumas, ne vieną kartą padaryti testą ir pamiršti, o nuolat testuoti savo darbuotojus. Mes tam skiriame 30 mln. eurų, ir vieno testo kompensacija yra 13 eurų“, – kalbėjo ji.

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė sakė, kad daug grožio specialistų yra pasidariusių testus arba prasirgusių koronavirusu.

„Grožio specialistų asociacijos bendruomenė praktiškai prasitestavo 100 proc., yra prasirgusių, turi antikūnų testus ir jiems tai yra ne naujiena. Dabar visi yra susidomėję, nori darbuotojus, savo klientus ir verslus apsaugoti. Susidomėjimas bus nemažas“, – sakė J. Mačiulienė.

Tuo metu Nacionalinės gydymo įstaigų asociacijos pirmininkas Arturas Nastaravičius sako, kad testavimas leis ir verslo atstovams priimti savalaikius sprendimus, jeigu kažkas iš darbuotojų užsikrėstų.

„Viena iš PSO rekomendacijų dėl pandemijos suvaldymo yra platus ir periodinis gyventojų testavimas, tai kaip gydymo įstaigų atstovas galiu tik pridėti, kad, mano manymu, tai vienas pagrindinių procesų, leidžiančių anksti identifikuoti ir izoliuoti sergančiuosius, verslo atstovams leis priimti savalaikius sprendimus, jeigu kažkas iš darbuotojų užsikrėstų“, – sakė A. Nastaravičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pasakė

kažkokia armonaitė ir vaikams iškrito šaukštai iš rankų..., debilizmui nėra ribų, nes konstitucija nebegalioja...

Vika

...kas nutiko? Ir Armonaitė medike patapo ?Tai tikrai "pasveiksim " !!! :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS