Atlyginimai ir pensijos Lietuvoje – mažiausi Baltijos valstybėse | KaunoDiena.lt

ATLYGINIMAI IR PENSIJOS LIETUVOJE – MAŽIAUSI BALTIJOS VALSTYBĖSE

  • 24

Atlyginimai ir pensijos Lietuvoje išlieka mažiausi Baltijos valstybėse, rodo Latvijos centrinė statistikos duomenys.

Vidutinis darbo užmokestis Lietuvoje – 14 proc. kuklesnis nei Latvijoje ir 38 proc. menkesnis nei Estijoje. Lietuvos senatvės pensininkams mokama 13,5 proc. mažiau nei Latvijos ir beveik 35 proc. mažiau nei Estijos.

Antrąjį šių metų ketvirtį vidutinis paskaičiuotas mėnesio atlyginimas Lietuvoje buvo 722 eurai, Latvijoje – 838 eurai, Estijoje - 1163 eurai, o vidutinė senatvės mėnesio pensija – atitinkamai 255 eurai, 295 eurai ir 391 euras.

Per metus (palyginti su praėjusių metų antruoju ketvirčiu) vidutinis atlyginimas Lietuvoje augo 8,1 proc., vidutinė mėnesio pensija – 5,4 proc., Latvijoje – atitinkamai 3,3 proc. ir 2,6 proc., Estijoje – 7,6 proc. ir 5,4 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Dar

pencijos negrąžintos,o apie didinimą palauksite ir pasvajosite,kaip numirsite.Mūsų pinigai ginklavimuisi,nes kaip kuriuos puola ir puola...........

suduvis

Bet už tai valdziazmogiu armija lyginat su gyventoju skaičiumi pati didžiausia visoj es, o atlyginimai palyginus su eiliniu Lietuvos pilie2iu patys didžiausi, korupcija siu valdziazmogiu tarpe jau dešimtimis kartu lenkia Afrikos valstybių korupcija!!!!! Na ir i6 kur gali buti eiliniu gyventoju didesnes, jei valdziazmogiams rupi tik viena kuo pilniau prisikimšt savo masnas???

AVINU BANDAI TAIP IR REIKIA

UBAGYNE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS