Aviacijos sektoriaus atstovai prašo juos įtraukti į skiepijimo prioritetų sąrašą | KaunoDiena.lt

AVIACIJOS SEKTORIAUS ATSTOVAI PRAŠO JUOS ĮTRAUKTI Į SKIEPIJIMO PRIORITETŲ SĄRAŠĄ

  • 1

Aviacijos sektoriaus atstovai prašo juos įtraukti į skiepijimo nuo COVID-19 prioritetų sąrašą.

Tokį prašymą premjerei, sveikatos, ekonomikos ir inovacijų, susisiekimo ministrams, Seimo Sveikatos reikalų bei Ekonomikos reikalų komitetams trečiadienį pasirašė Nacionalinės aviacijos asociacijos LAVIA valdybos pirmininkas Joris Gintilas ir Civilinės aviacijos asociacijos prezidentas Artūras Stankevičius.

Anot jų, į prioritetų sąrašą prašoma įtraukti „visų tarptautiniuose Lietuvos oro uostuose veikiančių ir tiesiogiai paslaugas asmenims teikiančių aviacijos įmonių darbuotojus“.

Tarp tokių asmenų nurodomi tarptautinių skrydžių įgulų nariai, oro uostuose dirbantis aptarnaujantis personalas, teikiantis paslaugas atvykstantiems ir išvykstantiems keleiviams bei orlaiviams, antžeminio orlaivių aptarnavimo specialistai, skrydžių instruktoriai ir inžinieriai teikiantys privalomas aviacijos mokymo paslaugas orlaivių įgulų nariams.

Kaip nurodoma prašyme, tokių žmonių yra apie 3,4 tūkstančio.

Anot aviacijos sektoriaus atstovų, šių metų balandį keliaujantieji Lietuvos oro uostuose galės rinktis iš beveik 40 skrydžio maršrutų. Įvertinus galimus COVID-19 poveikio įmonių veiklai scenarijus, didžiausią susirūpinimą kelianti rizika – galimas personalo, užtikrinančių nepertraukiamą paslaugų teikimą oro uostuose ir keleivių aptarnavimą, trūkumas.

„Esant bent vienam COVID-19 susirgimo atvejui keleivius ir orlaivius aptarnaujančiose įmonėse būtų izoliuojami visi sąlytį su sergančiuoju turėję darbuotojai (pamaina), o esant nepakankamam darbuotojų skaičiui neišvengiamai būtų keliamas klausimas dėl skrydžių saugos reikalavimų sąlygoto trumpalaikio keleivių ir orlaivių aptarnavimo paslaugų teikimo sustabdymo (nutraukimo) paveiktame oro uoste“, – rašoma prašyme.

Jame taip pat nurodoma, kad „Europos aviacijos saugos agentūra (EASA) šių metų kovo pabaigoje yra išleidusi informacinį pranešimą (rekomendacijas), kuriuo skatina valstybes nares vakcinavimo prioritetą skirti aviacijos įmonių darbuotojams“.

Šiuo metu į prioritetinę eilę yra įtraukti svarbias valstybei funkcijas vykdantys darbuotojai, tokie kaip pareigūnai ar mažmeninės prekybos darbuotojai, anksčiau prioritetine tvarka paskiepyti medicinos, socialinės apsaugos, švietimo darbuotojai, valstybės ir savivaldybių vadovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aviacija nenusipelnė jokio pirmumo Skaityti daugiau: https:

Aviacija nenusipelnė jokio pirmumo...... tai virusą platintojų kompanija , parveža iš visų užkampių Afrikietiškus Britiškas atmainas .... kai Lietuvos darbuotojai policija kariuomenė bus paskiepyti .....TADA ...kas liks aviacijai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS