Baiminasi galimų koronaviruso padarinių: kaip sušvelninti neigiamą poveikį verslui? | KaunoDiena.lt

BAIMINASI GALIMŲ KORONAVIRUSO PADARINIŲ: KAIP SUŠVELNINTI NEIGIAMĄ POVEIKĮ VERSLUI?

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis sako, kad jau dabar reikia apsispręsti, kokius kompensacinius mechanizmus galėtų taikyti valstybė, jeigu koronavirusas užsitęs ir verslas patirs ženklius praradimus.

„Reikalingas aiškumas, kaip turės elgtis verslas ir kaip sušvelninti neigiamą poveikį, jeigu dėl epidemijos įmonės bus priverstos stabdyti veiklą ar mažinti veiklos apimtis“, – žiniasklaidai atsiųstame komentare teigia R. Dargis.

Pasak jo, verslas yra pasirengęs kartu šalies institucijomis svarstyti šį klausimą ir ieškoti optimaliausių variantų, kad Lietuvos konkurencingumas nenukentėtų.

„Kai kurios Europos Sąjungos valstybės jau pradėjo savo šalyse diskusijas apie paramos mechanizmus verslui, siekdamos sumažinti neigiamas pasekmes ekonomikai ir išlaikyti įmonių konkurencingumo lygį. Tikimės, kad ir Lietuva paseks jų pavyzdžiu“, – sako R. Dargis.

Robertas Dargis. M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Pirmadienį prezidento Gitano Nausėdos patarėjas sakė, kad prezidentas mano, jog verta pradėti galvoti apie scenarijus, kaip koronavirusas galėtų paveikti Lietuvos ekonomiką ir kokios valstybės pagalbos gali prireikti verslo organizacijoms.

Lietuvoje penktadienį nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 dieną grįžusiai pacientei.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS