A. Butkevičius apie derybas su „Gazprom“: tikimės, kad blaivus protas nugalės | KaunoDiena.lt

A. BUTKEVIČIUS APIE DERYBAS SU "GAZPROM": TIKIMĖS, KAD BLAIVUS PROTAS NUGALĖS

  • 0

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė, jog Vyriausybė dar negavo atsakymo iš Rusijos dujų koncerno "Gazprom" į paskutinius Lietuvos pasiūlymus. Premjeras pažymi, jog derybos tęsiamos toliau ir viliasi, jog nugalės "blaivus protas".

"Laukiame dabar iš "Gazprom" atsakymo, nes mes esame išsiuntę raštą, kuriame yra išdėstyti mūsų atsakymai į ankstesnes vykusias derybas ir po to jų raštiškai pateiktus norus ir pageidavimus. Tikimės, kad artimiausiu metu turėtų būti vienu ar kitu turiniu tie atsakymai. Mūsų tikslas yra derėtis dėl teisingesnės kainos - tai reiškia dėl mažesnės dujų kainos Lietuvai", - interviu LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

"Mes derybas tęsiame, nežiūrint į tai, kad ir šildymo sezonas prasideda. Tikimės, kad blaivus protas turėtų nugalėti, nes matome pagal atliktą analizę, kad kitoms šalims gamtinės dujos yra parduodamos mažesne kaina", - pridūrė premjeras.

Jis žurnalistų interpretacijomis pavadino ankstesnius savo pažadus jau iki šildymo sezono pradžios sumažinti dujų kainas.

"Čia jau yra interpretacijos žurnalistų. Aš kėliau tikslą, kad būtų labai gerai, jeigu taip pavyktų susitarti. Aš manau, kiekvienas turi iškelti tikslą, jeigu eini derėtis. Kitu atveju tada gal nereikėtų derėtis, sėdėti ramiai, gauti atlyginimą ir nieko nesiekti. Kada susiderėsime, tai negaliu atsakyti, bet ką padarysi. Mes apie derybas visuomenei viešai pateikiame informaciją, bet yra daug politinių tam tikrų žaidimų", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Vyriausybė paskutinius pasiūlymus "Gazprom" išsiuntė rugsėjo 25 dieną. Derybų su "Gazprom" grupės vadovas, energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius anksčiau pripažino, jog kol kas Lietuva ir "Gazprom" neranda sutarimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS