D. Kreivys Ukrainoje aptars elektros importą iš trečiųjų šalių | KaunoDiena.lt

D. KREIVYS UKRAINOJE APTARS ELEKTROS IMPORTĄ IŠ TREČIŲJŲ ŠALIŲ

  • 1

Energetikos ministras Dainius Kreivys penktadienį Ukrainoje aptars elektros importo iš trečiųjų šalių problematiką bei kitus energetikos klausimus, Lietuvai siekiant užkardyti Baltarusijos Astravo atominės elektrinės (AE) elektros patekimą į Baltijos šalių rinką.

Energetikos ministerija pranešė, kad D. Kreivys ketvirtadienį išvyko į Kijevą, kur dalyvaus susitikimuose su Ukrainos prezidento institucijos, Aukščiausiosios Rados bei tos šalies Energetikos ministerijos atstovais.

„Ukraina yra išsakiusi interesą ieškoti bendradarbiavimo formų vandenilio plėtros srityje su užsienio partneriais. Taip pat Ukraina domisi Klaipėdos SGD terminalo ekonomine galia ir nauda, šalis tikisi tapti svarbia Vakarų prekybininkų SGD saugojimo saugyklose partnere“, – teigiama pranešime.

Pasak ministerijos, dar vienas darbotvarkės klausimas – galimas bendradarbiavimas įgyvendinant energijos vartojimo efektyvumo projektus ir kuriant biokuro biržą bei bendradarbiavimas kibernetinio saugumo energetikos sektoriuje klausimais. 

Susitikimai vyks rengiantis kovo 18 dieną numatytai Lietuvos–Ukrainos Prezidentų tarybai.

D. Kreivys šią savaitę sakė, kad dėl Astravo AE blokados artimiausiu metu jis ketina kalbėtis su Ukrainos, Lenkijos ir Latvijos vyriausybių atstovais.

„Šios savaitės gale skrendu į Ukrainą, kalbėtis su Ukrainos partneriais, dar kitą savaitę skrendu į Varšuvą, Lenkiją – tai tas vizitų ir pokalbių tempas yra labai aukštas. Tada, grįžęs iš Varšuvos, planuoju jau fiziškai susitikti su Latvijos kolega ir jau kalbėtis apie naują metodiką“, – sakė D. Kreivys.

Jis turėjo omenyje trišalę prekybos su trečiosiomis šalimis metodiką, kurios naują variantą Latvijai ir Estijai siūlo Lietuva, nepritarusi pernai Rygos ir Talino patvirtintai metodikai. Lietuva teigia, kad šioji neužkerta kelio baltarusiškai elektrai patekti į Baltijos šalis, todėl reikia susitarti dėl naujos.

Lietuva yra aktyviausia Astravo AE, kurios statybų vieta pasirinkta netoli Vilniaus, kritikė ir priekaištauja Baltarusijai dėl saugumo standartų nepaisymo. Minskas atmeta kaltinimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ELEKTRĄ IŠ TREČIŲJŲ ŠALIŲ...

Debilizmo viršūnė. Gal "pigiau" būtų kur nors iš kosmoso? Debilai - savo atominę uždarė o iš kaimynų pirkti neleidžia šeimininkas iš už Atlanto...Tik paskutiniai savo Tautos IŠDAVIKAI taip elgiasi su savo piliečiais. Kai pridėti dar "pigias" dujas ir naftos produktus iš už Atlanto...D E B I L A I...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS