D. Matulionis pripažįsta: Baltarusija turbūt atmes premjero pasiūlymą dėl Astravo AE | KaunoDiena.lt

D. MATULIONIS PRIPAŽĮSTA: BALTARUSIJA TURBŪT ATMES PREMJERO PASIŪLYMĄ DĖL ASTRAVO AE

Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis ketvirtadienį pripažino, kad Baltarusija tikriausiai atmes premjero Sauliaus Skvernelio pasiūlymą dėl Astravo atominės elektrinės.

Jis paragino spręsti, ką daryti toliau siekiant, kad atominė elektrinė nepradėtų veikti.

„Baltarusija turbūt, iš tikrųjų matome, kad atsakys neigiamai. Tai mes tada turime galvoti, ką toliau daryti“, – laidai „DELFI dėmesio centre“ sakė D. Matulionis.

S. Skvernelis pasiūlė Baltarusijai Astrave statyti ne atominę, o dujų jėgainę, ir joje naudoti per Klaipėdą tiekiamas dujas.

Lietuvos valdžia teigia, kad Astravo atominė elektrinė statoma pažeidžiant saugumo reikalavimus. Baltarusija šiuos kaltinimus atmeta.

Lietuva anksčiau siekė sustabdyti projektą, inicijuodama elektros importo embargą, bet nesulaukė kitų Europos šalių ir institucijų paramos.

Pirmąjį jėgainės reaktorių baltarusiai žada paleisti šiemet, antrąjį – kitąmet.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kaunas

LITWINAI-KIRSINTOJAI,SOKANTYS PAGAL SEIMININKU IS VASINGTONO NURODYMUS.

Senas pirdžius Kęstas – besiguglinantis Kremliaus robotas

Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

Visi tie barniai su baltarusiais yra įsivazduojamo Lietuvos karo su rusais pasekmė. Tyčinis ar netyčinis (kad ir techninis) konfliktas tarp NATO iš vienos pusės ir Rusijos bei Kinijos iš kitos pusės kas tai? "Per iškilmingą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo minėjimą Seime Kovo 11-osios Akto signataras E. Bičkauskas teigė, kad mažos šalys turi kurti „išmintingą, santūrią, ne nuolankią, bet orią politiką“. Signataras taip pat sakė nenorįs ginčyti skiriamos krašto apsaugai 2 proc. sumos, tačiau, teigė jis, skeptiškai žiūri į avansinius politinius pareiškimus dėl didėsiančių išlaidų ateityje. „Kokios bebūtų tolesnės išlaidos savarankiškos gynybos prasme, jos nesukurs adekvatumo, o todėl, mano požiūriu, jos paprasčiausiai perteklinės (...)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS