Dalis didmiesčių nutraukia šildymo sezoną | KaunoDiena.lt

DALIS DIDMIESČIŲ NUTRAUKIA ŠILDYMO SEZONĄ

Vilnius, Kaunas ir Klaipėda šią savaitę žada nutraukti šildymo sezoną, Panevėžys ir Šiauliai atsisakyti šildymo dar neskubės.

Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis BNS teigė, jog stebint pirmadienio orus ir antradienio orų prognozę, sprendimo nutraukti šildymą neskubins.

„Pas mus yra sniego 10 centimetrų, tai kol kas tęsiame šildymo sezoną (...). Prognozės pranešė, kad rytoj vėl atšąla. Stebime situaciją, bet manome, kad jei prie viso šito dar ir šildymą žmonėms atjungsime, nuo taikos tai tikrai nepridės“, – sakė jis.

Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Armonavičius taip pat patvirtino, kad miestas bent šią savaitę šildymo greičiausiai dar neišjungs.

„Žiūrint į tai, kas darosi lauke, šiurpu būtų ir dėl darželinukų, tad kol kas šią savaitę dar negalvojame“, – BNS sakė K. Armonavičius.

Savivaldybės šildymą šiemet tęsia ilgiau, nei įprastai, užsitęsus vėsiam pavasariui.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienį Lietuvoje daugelyje rajonų bus smarkūs krituliai, vyraus lietus ir šlapdriba, temperatūra sieks 3-8 laipsnius šilumos. Antradienio naktį numatomos šalnos iki 0-3 laipsnių šalčio, dieną sušils iki 9-14. Trečiadienio naktį temperatūra sieks 3-8  laipsnius, dieną – 11-16 laipsnių šilumos, kiek vėsiau bus pajūryje – apie 10 laipsnių.

Ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį, pasak sinoptikų, naktimis temperatūra svyruos nuo 1 iki 7 laipsnių šilumos, šeštadienį dar prognozuojamos ir šalnos, dienomis vyraus 8-13 laipsnių temperatūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Neli

Gluspetriai

Zita

Gerb.ponai,sekite orų prognozes,jei jau nesirūpinate žmonių sveikata,koks šildymo atjungimas kai darbas ir mokslas vyksta namuose!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS