Dėl draudimo prekiauti alkoholiu gali užsidaryti 150 kavinių? | KaunoDiena.lt

DĖL DRAUDIMO PREKIAUTI ALKOHOLIU GALI UŽSIDARYTI 150 KAVINIŲ?

Nuo kitų metų įsigaliosiantis draudimas alkoholiu prekiauti nestacionariose vietose paveiktų apie 150 tokių kavinių, Eltai sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė. Jos teigimu, verslas tikisi, kad ši pataisa bus atšaukta.

Anot Evaldos Šiškauskienės, savivaldybės taip pat nėra patenkintos šiuo draudimu.

„Net nenorime galvoti, kad neišgirs mūsų Vyriausybė. Ta idėja mažinti alkoholio prieinamumą šiuo atveju tikrai nepasiteisina. Kalbėjome su savivaldybėmis ir savivaldybės labai nepatenkintos, nes bus iškraipoma konkurencija, alkoholiu negalės prekiauti tik tos kavinės, kurios laimi konkursus – tai yra gražiausiose ir Vilniaus, ir visos Lietuvos vietose“, – Eltai sakė E. Šiškauskienė.

„Priskaičiavome, kad užsidarys apie 150 kavinių, tai toks kaip ir smulkaus verslo žlugdymas“, – pridūrė ji.

Pasak E. Šiškauskienės, dėl draudimo plėsis stacionarios kavinės, kurios galės prekiauti ne tik silpnu, bet ir stipriu alkoholiu. Taip pat, anot jos, sektoriaus atlikta studija rodo, kad restoranuose išgeriama vos 9 proc. viso suvartojamo alkoholio.

Priskaičiavome, kad užsidarys apie 150 kavinių, tai toks kaip ir smulkaus verslo žlugdymas.

Ji taip pat teigė, kad dėl to planuojama susitikti ir su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

„Mes kalbėjome ir su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga, visi bijo judinti tą alkoholio įstatymą, lyg jis būtų šventa karvė. (...) Mes kalbame ir su Seimo Ekonomikos komitetu, prašysime, kad registruotų pataisą. Ir su premjeru susitiksime, nes nesinori tikėti, kad nebus atšaukta ši pataisa“, – teigė E. Šiškauskienė.

ELTA primena, kad nuo 2020 metų šalyje nebeliks nestacionarių alkoholio prekybos vietų, kurioms savivaldybės išduoda atskiras licencijas kurortinio sezono metu. Nuo tų pačių metų alkoholis nebegalės būti parduodamas paviljonuose. Jie bus išbraukiami iš prekybos alkoholiniais gėrimais vietų sąrašo.

Seimas 2017 metais taip pat pritarė Ramūno Karbauskio ir Andriaus Palionio siūlymui nustatyti, kad neterminuota mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais licencija suteiktų teisę aptarnauti pirkėjus ir lauko sąlygomis ne didesniu kaip 40 metrų atstumu nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos įrengtose aptarnavimo vietose.

Seimo narė Aušrinė Armonaitė siūlo atsisakyti draudimo alkoholiu neleisti prekiauti nestacionarioms kavinėms.

Tuo metu Seimo valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos seniūnas R. Karbauskis sako, kad įstatyme dėl prekybos alkoholiu draudimo lauko kavinėse būtų galima nebent peržiūrėti atstumus, tačiau paties draudimo atšaukti neketinama.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nevarykit

Nevarykit ant Karbauskio - jo namai Ispanijoje, Lietuvoj tik žaidžia smėlio dėžėje. Koks jam skirtumas bus tos kavinės, ar ne. Svarbu namie bus.

AS

Knaipes ,girdyklas uzdaryti.Bet tokiose kaip Kauno Laisves alejoje ar kitur,kituose vietose atsisedus idgerti taure vyno su draiugu ar alaus bokala tai nenusikaltimas.Ziurekit tas snarglines .kur per naktis miesuose,miesteliuose ,kaimuose girdo visus.Ten ir pasalpas palieka snargliai.Visur reikia saiko.O ne zlugdyti Lietuvos ekonomika.Manau toks karbauskininku tikslas.latviam ir Lenkam atiduoti lietuviu eurus ,milijonus.

KLP

Ne kavinių.. alchašynų....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS