Ekonomikos ir inovacijų ministerija turės naują viceministrę – postą užims A. Armonaitės patarėja | KaunoDiena.lt

EKONOMIKOS IR INOVACIJŲ MINISTERIJA TURĖS NAUJĄ VICEMINISTRĘ – POSTĄ UŽIMS A. ARMONAITĖS PATARĖJA

  • 3

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė naująja viceministre skirs dabartinę savo patarėją Neringą Morozaitę-Rasmussen – ji kuruos talentų politikos ir inovacijų klausimus.

N. Morozaitė-Rasmussen pakeis atsistatydinusią viceministrę Eglę Markevičiūtę, pranešė ministerija.

„Talentų pritraukimas ir inovacijų skatinimas yra vieni iš ministerijos prioritetų, padedančių stiprinti Lietuvos ekonomiką ir kurti daugiau galimybių šalies verslams. Neringa Morozaitė-Rasmussen turi ilgametę darbo šiose srityse patirtį, todėl, eidama naujas pareigas, savo žiniomis prisidės prie inovatyvios Lietuvos kūrimo“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

E. Markevičiūtė kuravo inovacijų ir skaitmeninės politikos sritis, kuriose dirba Inovacijų agentūra, Registrų centras, Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK), Kauno mokslo ir technologijų parkas, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas ir Lietuvos inovacijų centras.

N. Morozaitė-Rasmussen anksčiau vadovavo Seimo pirmininko pavaduotojo, Europos Parlamento nario kabinetams, dirbo komunikacijos, krizių valdymo, naujų technologijų, skaitmeninio švietimo, energetikos, migracijos srityse.

„Tęsiu pradėtus darbus talentų ir inovacijų politikos srityse, išlaikydama prioritetinį dėmesį aukštos pridėtinės vertės sektorių sukuriamos vertės augimui. Susiduriant su globaliais šiandienos sunkumais, tai neįmanoma be stiprėjančių talentų ir inovacijų ekosistemų. Pokyčių poreikis šiose srityse nemažėja jau kelerius metus“, – sakė N. Morozaitė-Rasmussen.

Ji taip pat vadovavo ne vienai nevyriausybinei organizacijai, dirbančiai pilietinių iniciatyvų, žmogaus teisių, tarptautinio bendradarbiavimo srityse. Iki šiol ji aktyviai veikia Lietuvos diasporos organizacijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

didinant ž i o p l i ų skaičių,

tikimąsi , jog debilios KONSERVŲ vyriausybės sprendimai bus skirti tik KONSERVŲ tvartui

Anonimas

MINISTERIJOS SEKSO KLUBAI....

cia jos zmona

ar vyras ??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS