Eksporto skatinimo pinigai – į Rusiją | KaunoDiena.lt

EKSPORTO SKATINIMO PINIGAI – Į RUSIJĄ

  • 4

Kas trečią litą, skirtą naujų rinkų paieškoms, įmonės žada panaudoti parodoms Rusijoje, kuri Ūkio ministerijos dokumentuose vis dar yra viena iš prioritetinių eksporto krypčių, nes iš 311 paraiškų, pateiktų pagal Europos Sąjungos (ES) paramos priemonę "Naujos galimybės", 133 paraiškos yra susijusios su dalyvavimu Rusijoje vykstančiose parodose, informuoja "Verslo žinios".

Į šią rinką veržiasi alkoholinių gėrimų gamintojai "Italiana LT", "Kupiškio alus", "Volfas Engelman", maistininkai "Rūta" ir "Kauno grūdai" tekstilininkai "Kauno Baltija", "Omniteksas", "Eustilija", "Somnita", dešimtys transporto ir logistikos, informacinių technologijų, reklamos įmonių, farmacininkai, leidėjai, juvelyrai, kosmetikos gamintojai.

Kvietimas teikti paraiškas paskelbtas balandžio pabaigoje, kai Rusijos ir ES santykiai nebuvo taip labai subjurę, tačiau rugpjūčio pradžioje Lietuvos verslo paramos agentūra įmones dar sykį perklausė, ar, atsižvelgus į Rusijos embargą ES pagamintiems maisto produktams, jos neplanuoja atsisakyti dalyvavimo Rusijos organizuojamose parodose, pakeisti jas į parodas kitose valstybėse, tačiau tik dvi bendrovės - "Švenčionių vaistažolės" ir "Alma littera" - pareiškė, kad atsižvelgdamos į pasikeitusias aplinkybes parodose Rusijoje jos veikiausiai nebedalyvaus, dar pora dešimčių žadėjo pagalvoti, o 109 verslo įmonės Rusijos parodose apsisprendė dalyvauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

xfhj

Patys neapsirupiname vietiniais produktais, perkame is visokiu Lenkiju, o dar be naudos kisame pinigus i ta nepatikima krasta. Ka tos parodos pades, jei ten viskas priklauso nuo kremliaus uztarimo. Kada musiskiai pasimokys?!

RUSAS

Pasaulyje labai didelis maisto trukumas Reikia gerai zinoti kad maisto neuztenka ten kur ir pinigu nera Taip kad maista parduoti nelengva

ko lendat į tą

ruskyną, o po to gaunat spyrį į š...? Ar nerandat kitų valstybių, kuriose galima demonstruoti savo produktų, bet įsikando tuos ruskius ir viskas. Išspirs jus visus su visais produktais, juk putkinas-banditas jau uždraudė viską įvežti iš ES, JAV ir kitų šalių. Pasijudinkit rinkų paieškoti kitur, būkite patriotais, o ne korumpuotais verslininkais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS