Energetikos ministras D. Kreivys vyksta oficialaus vizito į Lenkiją | KaunoDiena.lt

ENERGETIKOS MINISTRAS D. KREIVYS VYKSTA OFICIALAUS VIZITO Į LENKIJĄ

  • 2

Energetikos ministras Dainius Kreivys rugpjūčio 29–30 d. su oficialiu vizitu lankysis Lenkijoje. Miendzyzdrojėje ministras dalyvaus 24-ojoje metinėje Lenkijos dujų sektoriui skirtoje konferencijoje GAZTERM, taip pat – dvišaliuose susitikimuose.

„Lenkija yra ypatingai svarbi Lietuvos kaimynė ir partnerė, su kuria įgyvendiname strateginių jungčių projektus, turime bendrų energetinio saugumo interesų regione. Todėl dvišalis bendradarbiavimas išlieka vienu svarbiausių mūsų prioritetu“, – sako energetikos ministras D. Kreivys.

Vizito metu numatyti susitikimai su Lenkijos vyriausybės strateginės energetinės infrastruktūros įgaliotiniu Piotru Naimskiu, taip pat – su Ukrainos dujų perdavimo operatoriaus (GTSOU) generaliniu direktoriumi Sergijumi Makogonu. Juose, kaip nurodo Energetikos ministerija, bus aptariamos dvišalių santykių perspektyvos ir bendri projektai.

Ministras taip pat dalyvaus oficialioje 24-osios konferencijos GAZTERM atidarymo ceremonijoje bei diskusijoje „Trijų jūrų iniciatyva – Ukrainos viršūnių susitikimas dėl dujų“. Joje bus kalbama apie esamą ir planuojamą dujų infrastruktūrą, reikalingą dujų rinkos plėtrai ir regiono energetinio saugumo užtikrinimui.

Šiuo metu Lenkija kartu su Lietuva sėkmingai įgyvendina strateginius energetikos infrastruktūros projektus, tokius kaip Lenkijos-Lietuvos dujų jungtis GIPL ir „Harmony Link“ jungtis, kuri yra vienas svarbiausių projektų siekiant Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais. Lietuva taip pat svarsto bendradarbiavimo su Lenkija stiprinimą atsinaujinančios energetikos srityje, ypač jūrinio vėjo energetikos srityje, Lietuvai įgyvendinant vėjo jėgainių projektus Baltijos jūroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

matomai vez nufifintus

milijonus slept ... pas lenkus....

Apie korumpuota kreivi

Nepamirskime, kad Kreivys yra korumpuotas sudas. Nesuprantu, kaip prisidirbusieji dar vis politikoje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS