Eurokomisarė K. Simpson: turime pasiūlyti kainų „lubas“ rusiškoms dujoms | KaunoDiena.lt

EUROKOMISARĖ K. SIMPSON: TURIME PASIŪLYTI KAINŲ „LUBAS“ RUSIŠKOMS DUJOMS

  • 10

Už energetiką atsakinga Europos Komisijos narė Kadri Simson palaiko siūlymą įvesti kainų lubas iš Rusijos importuojamoms dujoms.

„Turime panaikinti paskatas Rusijai manipuliuoti (tiekiamų dujų – BNS) kiekiais ir atsakymas yra aiškus – turime pasiūlyti kainų viršutinę ribą visoms rusiškoms dujoms, ne tik patenkančioms dujotiekiais, bet ir SGD (suskystintoms gamtinėms dujoms – BNS)“, – penktadienį prieš neeilinės energetikos ministrų tarybos posėdį Briuselyje  žurnalistams sakė K. Simson.

Jis taip pat teigė esanti įsitikinusi, kad ministrai pritars rugsėjo viduryje Komisijos pasiūlytoms priemonėms, kaip sumažinti išaugusias elektros kainas vartotojams.

„Esu įsitikinusi, kad ministrai pritars, kad šios priemonės padės nuraminti spaudimą ir kainas, taip pat suteiks palengvėjimą vartotojams. Tikiuosi, kad šiandien turėsime politinį susitarimą ir po to galėsime greitai įgyvendinti priemones“, – teigė K. Simson.

Atidžiau reguliuoti dujų patekimą į ES rinką, o jei reikės – taikyti kainų „lubas“ rusiškoms dujoms, komisarė taip pat paragino ketvirtadienį, pranešė naujienų portalas „Fourals.com“.

Ji atkreipė dėmesį, kad vyksta derybos su „patikimais“ tiekėjais, tiekiančiais gamtines dujas vamzdynais.

„Jei tai nepadės, galima nustatyti kainų lubas. Rusija nėra patikima partnerė. Tiesą sakant, ji yra problemos šaltinis. Esu tvirtai įsitikinusi, kad mums reikia nustatyti viso rusiškų dujų importo kainų lubas, kurios turi būti tokios, kad galimybė eksportuoti dujas į Europą išliktų vis dar patraukli“, – sakė komisarė.

ES transporto, telekomunikacijų ir energetikos ministrų taryba neeiliniame posėdyje penktadienį sprendžia dėl rugsėjo viduryje EK pateiktų pasiūlymų, kaip vartotojams skubiai sumažinti rekordines elektros kainas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

prie bolševikų

kainas reguliavo. Kuo šita nuo bolševikų skiriasi?

gal pasūlykit savo pederastams

apriboti jų poreikius, vistiek į grabą kaip atėjot vieniši ir pliki taip ten ir nueisit

as

Baltarusijoj visko yra,gal jau uzteks musu durniams pyktis ir laikas paziuret realybei i akis,nes uz balos sedintis dede Semas tik isciulps ir isspjaus,drebantis nesamones darantis be bilo bil kuri ir taip pamista isgert usa prezidentas,jau pridare reikalu,reik atsakyt,nenorim duju simto kart brangiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS