ESO tęsia planinius elektros ir dujų tinklo priežiūros darbus – galimi ilgesni atjungimai | KaunoDiena.lt

ESO TĘSIA PLANINIUS ELEKTROS IR DUJŲ TINKLO PRIEŽIŪROS DARBUS – GALIMI ILGESNI ATJUNGIMAI

  • 1

Elektros ir dujų tinklą valdantis „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atnaujina ir tęsia dėl didelių šalčių pristabdytus planinius elektros ir dujų skirstomųjų tinklų remonto darbus, kurių metu energijos atjungimo trukmė nuo kitos savaitės nebus ribojama, praneša ESO.

Planiniai tinklo priežiūros darbai skirti tinklo patikimumui bei plėtrai ir privalo būti atliekami nuolatos, kad būtų užtikrinamas kokybiškas ir patikimas elektros tiekimas vartotojams.

Kaip praneša ESO, atšilus orams po didelių sausio–vasario mėn. šalčių ir atsižvelgiant į saugos ir sveikatos reikalavimus, bendrovė jau pradėjo tinklo priežiūros darbus, kurie reikalauja trumpo elektros energijos atjungimo vartotojams. Planinių atjungimų vidutinė faktinė trukmė šių metų pirmaisiais mėnesiais buvo tik apie 2,5 val.

Nuo kitos savaitės ESO, dėl sudėtingos būtinų remonto darbų specifikos, vykdys ir kelių valandų ilgesnius atjungimus. Svarbu, jog ne tik grįžtama prie laikinai pristabdytų darbų, bet ir imamasi tinklo rekonstrukcijų darbų įgyvendinimo intensyvinimo, siekiant įvykdyti suplanuotas investicijas tinklo patikimumui, šalinti defektus, užtikrinti nepertraukiamą elektros energijos ir dujų tiekimą bei naujų buitinių ir gaminančių vartotojų prijungimą.

ESO primena, kad oro temperatūrai dienomis svyruojant nuo -5 iki -10 °C vykdomi tik tie darbai, kurių atlikimo trukmė yra iki 5 val. Termometro stulpeliui nukritus žemiau -10 °C, planiniai darbai, kurių metu klientams nutraukiamas elektros energijos tiekimas, nėra vykdomi. Esant neigiamai aplinkos temperatūrai, ESO nevykdo jokių planinių dujų tinklo įrenginių remonto darbų, kurių metu nutraukiamas tiekimas klientams, kurie dujas naudoja šildymui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alis...

o ką čia?... pokšt,- atjungei... labai paprasta... nieko... vartotojai pakentės ir be elektros... vis tik elektros mirktelėjimai ar iš vis atjungimai yra labai pavojingas reikalas... aš pasiūlau naują metodą elektros mirktelėjimams išvengti... reikia Kruonyje pastatyti antrą eilę jį išplečiant... o Kruonyje reikia naudoti iškarto du darbo režimus: pumpavimo į viršų ir elektros gamybos... jei energijos tinkle pritrūktų, tai veiktų elektros gamyba... gal aš ir klystu, bet, manau, kad tokį sprendimą galėtų specai pasvarstyti papildomai prie baterinio elektros kaupimo... :)...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS