Estijos konkurencijos taryba leido „Linas Agro Group“ įsigyti „KG Group“ | KaunoDiena.lt

ESTIJOS KONKURENCIJOS TARYBA LEIDO „LINAS AGRO GROUP“ ĮSIGYTI „KG GROUP“

Estijos konkurencijos taryba leido žemės ūkio ir maisto pramonės įmones kontroliuojančiai bendrovei „Linas Agro Group“ vykdyti koncentraciją ir įsigyti bendrovei „KG Group“ priklausančias įmones.

Kaip nurodoma per „Nasdaq“ Vilniaus biržą paskelbtame pranešime, „Linas Agro Group“ akcijų pirkimo sutartį dėl „Kauno grūdai“, „Kaišiadorių paukštynas“ ir „Vilniaus paukštynas“ ir susijusių įmonių kontrolinių akcijų paketų įsigijimo sudarė praėjusių metų spalio 2 dieną.

„Estijos konkurencijos tarybos nutarime rašoma, kad sandoris neturės neigiamos įtakos jokiai Estijos produktų rinkai, dėl koncentracijos konkurencinė padėtis ir produktų rinkų struktūra smarkiai nepasikeis. Ši koncentracija taip pat nesukuria ir nesustiprina dominuojamos padėties”, – teigiama pranešime.

Praėjusią savaitę leidimas vykdyti koncentraciją gautas iš Latvijos konkurencijos priežiūros institucijos. 

Šiuo metu laukiama Lietuvos konkurencijos tarybos sprendimo dėl koncentracijos vykdymo. Sandoriui taip pat turi pritarti Rusijos bei Lenkijos konkurencijos institucijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

yja

miltai brangs

nelabai supratau

O kodėl reikalingas kitų šalių konkurencijos tarnybų sutikimas? Perkamas verslas turi tose šalyse veikiančius padalinius? Baltijos šalių ir Lenkijos institucijų leidimas dar suprantamas, nes tai - ES šalys. O Rusija čia prie ko?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS