Finansų ministerija dėkoja kiekvienam iš 2,2 mln. mokesčių mokėtojų | KaunoDiena.lt

FINANSŲ MINISTERIJA DĖKOJA KIEKVIENAM IŠ 2,2 MLN. MOKESČIŲ MOKĖTOJŲ

Pagarbos mokesčių mokėtojams dienos proga Finansų ministerija dėkoja kiekvienam mokesčių mokėtojui, prisidedančiam prie valstybės bei viešųjų paslaugų veikimo.

„Savanoriškai mokėdami mokesčius geriname švietimo, socialines, sveikatos apsaugos ir kitas viešąsias paslaugas, užtikriname jų veiklą, rūpinamės pareigūnų, ugniagesių, kultūros ir kitų viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimais, finansuojame gynybą, infrastruktūrą, savivaldą. Mokesčių mokėtojai – valstybės gyvybingumo ir teikiamų paslaugų variklis. Ačiū visiems, kad prisidedate ir esate modernios Lietuvos, kurioje saugu ir gera gyventi, kūrėjai“, – sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Gyventojai noriai moka mokesčius

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra 2,2 mln. mokesčių mokėtojų, iš kurių – 280,6 tūkst. įregistruotų įmonių ir 1,92 mln. gyventojų. 1,3 mln. gyventojų dirba pagal darbo sutartį.

Pastebima, kad sumokėtos ir deklaruotos mokesčių sumos taip pat auga. Už 2021 metus 388,7 tūkst. gyventojų deklaravo 393,3 mln. eurų mokėtino gyventojų pajamų mokesčio (GPM) – 144,7 mln. daugiau nei už 2020 metais.

Tuo tarpu 12,1 mlrd. eurų mokesčių ir kitų įmokų į VMI sąskaitą 2021 metais sumokėjo juridiniai asmenys – 2,4 mlrd. eurų daugiau nei už 2020 metus.

Vis daugiau gyventojų užsiima verslu

Lietuvoje daugėja tiek įregistruotų įmonių, tiek gyventojų, vykdančių savarankišką veiklą. Šiemet, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, šalyje įregistruotų įmonių yra 7 proc. daugiau. 

Iš viso individualią veiklą įregistravusiųjų yra 231,8 tūkst., o tai beveik 17 tūkst., arba 8 proc. daugiau, nei praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu. Vyriausiam gyventojui, vykdančiam šią veiklą, yra 97 metai, o jauniausiajam – keturiolika metų.

Auga 1,2 proc. skiriančiųjų skaičius

Šiemet taip pat užfiksuotas ir Gyventojų pajamų mokesčio 1,2 proc. dalies skyrimo aktyvumas.

523 tūkst. gyventojų skyrė GPM paramą už 2021 metus, 307 tūkst. iš jų tai padarė šiais metais, arba 11 proc. daugiau nei praėjusiaisiais. Už 2020 metus gyventojai paramai skyrė 21,3 mln. eurų, o tai yra beveik milijonu daugiau, nei 2019 m.

Pagarbos mokesčių mokėtojams diena Lietuvoje oficialiai minima nuo 2018 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS