Finansų ministerija siūlo atkurti sumažintus priedus tarnautojams, bet lėšų tam neketina skirti | KaunoDiena.lt

FINANSŲ MINISTERIJA SIŪLO ATKURTI SUMAŽINTUS PRIEDUS TARNAUTOJAMS, BET LĖŠŲ TAM NEKETINA SKIRTI

  • 0

Finansų ministerija siūlo nuo spalio atkurti anksčiau sumažintus priedus politikams, teisėjams ir valstybės tarnautojams, bet lėšų tam neketina skirti. Kiekviena institucija pinigų turi ieškoti pati, o neradus neišmokėtą atlyginimo dalį grąžinti iki kitų metų kovo.

Tai numatoma Finansų ministerijos parengtame specialiame įstatymo projekte.

Pagal šiuo metu derinamą projektą, 2013 metų valstybės ir savivaldybių biudžetų asignavimų valdytojai būtų įpareigoti sutaupytas lėšas naudoti tarnautojams ir teisėjams atkuriamai darbo užmokesčio daliai ir susijusioms įmokoms mokėti. Nesant pakankamai asignavimų, atkuriamoji dalis, priklausanti mokėti už laikotarpį nuo 2013 metų spalio 1 dienos iki gruodžio 31 dienos, būtų išmokama ne vėliau kaip iki 2014 metų kovo 1 dienos.

Tokiu būdu ketinama įgyvendinti šių metų liepos 22 dienos Konstitucinio Teismo nutarimą, kad 2009 metų viduryje buvo galima sumažinti tik bazinį dydį, taikomą pareigūnų ir tarnautojų atlyginimams apskaičiuoti. Tuo metu priedų, kategorijų ir klasių sumažinimas kai kuriems tarnautojams prieštaravo Konstitucijai. Konstitucinis Teismas šio nutarimo įsigaliojimą atidėjo iki spalio 1 dienos.

Finansų ministerija tvirtina, kad nėra galimybių dar šiemet skirti papildomų valstybės biudžeto lėšų priedams, klasėms ir kategorijoms atkurti. Anot jos, būtinos lėšos galėtų būti numatytos tik kitų metų biudžete.

Pirminiais ministerijos skaičiavimais, KT nutarimą įgyvendinti dar šiemet reikėtų apie 34 mln. litų, o 2014 metams iš viso lėšų poreikis sudarytų apie 171 mln. litų, įskaitant lėšų poreikį 2013 metų IV ketvirčiui. Dar 2 mln. litų gali reikėti delspinigiams už pavėluotai sumokėtą darbo užmokesčio dalį.

Šį projektą dar turi svarstyti Vyriausybė, o galutinį sprendimą priims Seimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS