Finansų ministras V. Šapoka išrinktas ERPB valdytojų tarybos vicepirmininku | KaunoDiena.lt

FINANSŲ MINISTRAS V. ŠAPOKA IŠRINKTAS ERPB VALDYTOJŲ TARYBOS VICEPIRMININKU

  • 0

Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) valdytojų tarybos metiniame susitikime Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina) dalyvaujantis finansų ministras Vilius Šapoka trečiadienį iš daugiau kaip 60 šalių atstovų išrinktas valdytojų tarybos vicepirmininku.

V. Šapoka kaip ERPB valdytojų tarybos vicepirmininkas dalyvaus sprendžiant aktualius klausimus dėl naujos ERPB strategijos 2021-2025 m. rengimo bei prisidės prie kandidatų į kitąmet vyksiančius banko prezidento rinkimus atrankos proceso, sakoma pranešime.

„Tai - didžiulis įvertinimas Lietuvai, parodantis kad kitos šalys vertina mūsų darbą ir sugebėjimus, bet kartu ir atsakomybė, nes laukia labai svarbus darbas - nauja ERPB strategija, o ją rengiant būtina įvertinti visus globalius iššūkius ir kylančias rizikas. Glaudus ir sėkmingas Lietuvos bendradarbiavimas su ERPB yra pavyzdys kitoms šalims, siekiant pasinaudoti banko teikiamomis galimybėmis projektų finansavimui bei paspartinti ekonomines reformas“, - sako finansų ministras V. Šapoka.

ERPB valdytojų taryba yra aukščiausias ERPB valdymo organas. ERPB valdytojas iš Lietuvos yra finansų ministras Vilius Šapoka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS