FNTT: dėl sankcijų Maskvai ir Minskui Lietuvoje įšaldyta jau beveik 62 mln. eurų | KaunoDiena.lt

FNTT: DĖL SANKCIJŲ MASKVAI IR MINSKUI LIETUVOJE ĮŠALDYTA JAU BEVEIK 62 MLN. EURŲ

  • 1

Dėl Europos Sąjungos (ES) sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, Lietuvoje įšaldyta apie 61,6 mln. eurų: 50,15 mln. eurų, 12,1 mln. JAV dolerių ir 285 tūkst. Rusijos rublių, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT).

Praėjusią savaitę įšaldytų lėšų suma siekė 22,6 mln. eurų.

Anot FNTT, dėl sankcijų Rusijai Lietuvoje finansinės sankcijos taikomos septyniems juridiniams asmenims – bendra jų įšaldytų lėšų sąskaitose suma yra daugiau nei 18,95 mln. eurų ir beveik 3 mln. JAV dolerių.

Tuo metu bendra įeinančių įšaldytų lėšų, kurių siuntėjams taikomos ES sankcijos, suma yra beveik 740 tūkst. eurų, 1,5 mln. JAV dolerių ir 285 tūkst. Rusijos rublių.

Lietuvoje taip pat taikomos sankcijos, susijusios su Baltarusija: įšaldytos keturių juridinių ir vieno fizinio asmens sąskaitos, bendra suma siekia 30,5 mln. eurų ir 7,7 mln. JAV dolerių.

Asmenims, kuriems taikomos ES sankcijos, susijusios su Rusija, apribota galimybė naudotis trimis butais ir vienu žemės sklypu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Emigr.

Atšaldys jums smegenys idiotai.Patys sau kilpą užsiėrė, ekonomiką sužlugdė,žiūresime kas gausis.Lietuvos žmonės emigruoja juodai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS