G. Balnis: PVM lengvata buvo reikalinga, turės reikšmingos įtakos verslui | KaunoDiena.lt

G. BALNIS: PVM LENGVATA BUVO REIKALINGA, TURĖS REIKŠMINGOS ĮTAKOS VERSLUI

Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) buvo reikalingas žingsnis, jis turės reikšmingos įtakos verslui, sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas.

„Džiaugiamės, kad pagaliau restoranai įstojo į Europos Sąjungą, nes visoje Europos Sąjungoje PVM restoranams yra sumažintas. Aišku, kad tai turės reikšmingos įtakos“, – BNS antradienį sakė Gediminas Balnis.

Daugiau nei pusšimtį restoranų ir picerijų valdančios bendrovės „Amber Food“ vadovas sakė, jog parama maitinimo sektoriui labai reikalinga, anot jo, sudėtingiausia situacija dabar tiems, kurie neturi lauko terasų. Be to, valstybės parama nuo COVID-19 nukentėjusiam verslui mažėja, o veiklos sąnaudos auga. 

„Po to smūgio šiais metais pagalba visiškai neatitinka patiriamų sąnaudų. Jei kas galvoja kad baiginėjasi pandemija, tai, pavyzdžiui, mūsų įmonės atveju pats nuostolingiausias šių metų mėnuo yra gegužė, nes parama mažėja“, – teigė G. Balnis.

Pasak jo, dėl PVM lengvatos kainos augs mažiau, negu galėjo.

„Kainos didės mažiau negu turėjo didėti, nes dabar toks yra kaštų šuolis, dujos brangsta 50 proc., maisto produktai brangsta. (...)  Ypatingai vasara didelę restoranų apyvartos dalį sudaro alkoholiniai gėrimai, kur akcizas nesikeis ir išliks toks pat“, – kalbėjo viešbučių ir restoranų verslo atstovas.

Seimas antradienį įteisino 9 proc. lengvatinį PVM itin nuo pandemijos nukentėjusiems maitinimo ir kultūros sektoriams bei atlikėjams.

Ji galios laikinai – nuo liepos iki 2022 metų pabaigos – ir bus taikoma visų rūšių meno ir kultūros įstaigoms bei renginiams, aktoriams, dainininkams, muzikantams, dirigentams, šokėjams, skaitovams, cirko artistams, taip pat kino, sporto renginiams, klubams, privačių žmonių teikiamoms sporto paslaugoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

aaa

Reikia verslininkų kišenes papildyti ubagas ar pensininkas ir už kavos puodelį nebe išgali susimokėti kaina 10 kartų didesnė už realią

Anonimas

jau dabar kainos pradės mažėti,,,, :) :) :)

ALGIS

Jau dabar skirtumas tarp darbdavių ir dirbančiūjų didelis , tai reikia dar dadėti , O VISA EUROPOS SĄJUNGOS PARAMA TIK DIDINA TĄ SKIRTUMĄ , NES BURŽUJAI VISKĄ SUSIŠLUOJA .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS