G. Kirkilas vaiko pinigus siūlo didinti iki 122 eurų | KaunoDiena.lt

G. KIRKILAS VAIKO PINIGUS SIŪLO DIDINTI IKI 122 EURŲ

Valdantiesiems priklausantis „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas siūlo nuo kitų metų vaiko pinigus padidinti iki valstybės remiamų pajamų dydžio – 122 eurų. Tam, anot jo, valstybės biudžete papildomai reikėtų numatyti 287 mln. eurų.

„Išmokos vaikui prilyginimas iki valstybės remiamų pajamų dydžio realiai prisidėtų ne tik prie jau auginamų vaikų gerovės, bet ir prie geresnės demografinės padėties Lietuvoje“, – pranešime spaudai sako G. Kirkilas.

Jis Seime registravo tai numatančią Išmokų vaikams įstatymo pataisą.

Pasak G. Kirkilo, Lietuvoje vaikų skurdo lygis, nepaisant visų jau vykdomų priemonių, išlieka vienas didžiausių Europos Sąjungos šalyse. Statistikos departamento duomenis, 2017 metais vaikų skurdo rizikos lygis Lietuvoje buvo 25,7 proc., tuo metu Latvijoje ir Estijoje – atitinkamai 18,4 proc. ir 16,5 procento.

Dabar vaiko pinigų dydis siejamas su bazine socialine išmoka (BSI) ir yra 50 eurų arba 1,35 BSI, kuri siekia 38 eurus. 

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis anksčiau yra sakęs, kad nuo 2020 metų išmoka už vaiką galėtų siekti 70 eurų, o daugiavaikėms ir neįgalius vaikus auginančioms šeimoms – 100 eurų. 

Per derybas dėl prisijungimo prie valdančiosios koalicijos Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) siekė, kad išmoka už vaiką kitąmet siektų 100 eurų, o 2021-aisiais – 120 eurų.

Lietuvoje 2018 metų pradžioje Lietuvoje gyveno 503 tūkst. vaikų iki 18 metų, jie sudarė 17,9 proc. visų šalies gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Oiioi

O kokiaa proga tie pinigai dalijami, prisidirbo ir tegul islaiko, o kas pensininkus islaikys, jie tai uzsidirbo, o mirsta vieni patys is bado ar del to kad neturi pinigu kysiams gydytojams, o jie per akis jo reikalauja, jei ne, veja lauk

On

Greit vaiko pinigai susilygins su pensijomis ir kam tada dirbti pensijoms niekaip neatranda pinigų

ALGIS

Man atrodo , kad senukas suvaikėjo , todėl taip rūpinasi vaikų pinigais .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS