G. Landsbergis apie biudžeto projektą: pažadai nevykdomi niekam | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS APIE BIUDŽETO PROJEKTĄ: PAŽADAI NEVYKDOMI NIEKAM

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad Vyriausybės Seimui pateiktame kitų metų biudžeto projekte nevykdomi jokie pažadai, kurie buvo duoti verslo atstovams.

Kartu konservatorių lyderis priminė ir premjero Sauliaus Skvernelio iniciatyva praėjusiais metais pasirašytą platų partijų susitarimą dėl išlaidų gynybos sektoriui didinimo. Šis susitarimas, tvirtina G. Landsbergis, taip pat nevykdomas.

„Visą biudžetą galima labai aiškiai pavadinti netesybų biudžetu, nes iš kiekvieno komiteto grįžę mūsų frakcijos žmonės (pastebi. – ELTA), kad jų profesinė sąjunga ar kokie nors atstovai, ar ministerija ateina ir sako – mums davė pažadą. Ir ne tik „orinį“ pažadą, bet pasirašė sutartį“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, duoti pažadai nevykdomi visoms visuomenės grupėms – policininkams, pasieniečiams, mokytojams, medikams ir kitiems. Taip pat, teigia TS-LKD lyderis, S. Skvernelio vadovaujama Vyriausybė neįgyvendina ir pasirašyto susitarimo dėl gynybos išlaidų didinimo.

„Praėjusiais metais premjeras mus pakvietė pasirašyti gynybos susitarimą: 2,5 proc. (nuo BVP. – ELTA) iki 2030 metų. Neauga. Nėra išpildomas tas susitarimas. Partijos buvo pakviestos pasirašyti, ir mes nustebome – ganėtinai geranoriškai manėme, kad premjeras iš tikrųjų pradeda rimtai žiūrėti į gynybą, bet ne, tas klausimas nebeaktualus“, – pridūrė G. Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ne politikas

Turbūt sekančio seimo sąjunga bus valstiečių ir socialdemokratų. Bet aš ne ekstrasensas.

Anonimas

kgb ipedinis

Ožka

Pasklido ožio smarvė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS