G. Landsbergis apie siūlomą pensijų kėlimą: pripiešti skaičių iš oro galima visada | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS APIE SIŪLOMĄ PENSIJŲ KĖLIMĄ: PRIPIEŠTI SKAIČIŲ IŠ ORO GALIMA VISADA

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad pridalinti pažadų ar pripiešti iš oro skaičių galima visada. Taip jis įvertino premjero, kandidato į prezidentus Sauliaus Skvernelio pasakymą, kad kitais metais jis yra pasiryžęs vidutinę pensiją pakelti iki 400 eurų.

„Pažadėti, pripiešti iš oro skaičių ir apdalinti visus pažadais galima, (...) bet vėliau kiti turės tą sriubą srėbti“, - „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ penktadienį sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, pensijos yra indeksuojamos, o indeksavimas, net ir nekeičiant bendros situacijos, kai pensijos, turint būtinąjį socialinio draudimo stažą, siekia apie 370 eurų per mėnesį, kitiems metams papildomai valstybei kainuos 150-170 mln. eurų. G. Landsbergio teigimu, norint pakelti pensiją iki 400 eurų per mėnesį, S. Skvernelis turėtų paaiškinti, iš kur tam būtų paimti pinigai.

Pasak G. Landsbergio, kalbant kaip kandidatui į prezidentus, būtų sąžininga pasakyti ne tik, kaip bus leidžiami pinigai, bet ir iš kur jie bus gaunami.

ELTA primena, kad prezidento posto siekiantis premjeras S. Skvernelis pranešė, kad tapęs prezidentu siektų didinti pensijas iki 400 eurų.

„Sieksiu, kad kitų metų liepos pirmą dieną vidutinė senatvės pensija būtų ne mažiau kaip 400 eurų. Kalbant apie orios senatvės programą, labai svarbu kokybiška sveikatos priežiūra, kokybiškos paslaugos regionuose“, - ketvirtadienį Eltoje surengtoje spaudos konferencijoje pristatydamas rinkimų programą, sakė S. Skvernelis.

Paklaustas, iš kur būtų galima paimti pinigų minėtai išmokai didinti, S. Skvernelis pabrėžė, kad, dirbant kartu su Vyriausybe, būtų efektyvinamas mokesčių surinkimas ir kova su šešėliu. Kartu premjeras pabrėžė, kad priežasties kelti mokesčius nemato.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

WW

Is konservu nieko kito tiketis nerealu,jie ziuri tik savo naudos,o zmones jiems nerupi,kaip ir pernykstis sniegas. Ir ko Gabriui gali rupeti, kai neaisku kokiais budais su zmone milijonieriai. Jam nereikia skaiciuoti centu gavus pensija. Nors,tiesa sakant, pensijas gauna tik kai kurie pensininkai, o visi kiti - dauguma, pasalpas, nes pensija 200-260 euru ne pensija,o pasalpa, kuria zmogus, isdirbes 30-40 metu, "gauna" ir gali tik mokescius susimoketi ir maistui skirti tik 1-2 (!?) per diena/ Siaubas! Geriaus tas Landsbergis uzsikimstu su savo komentarais. Taip kalbeti gali tik issigimeliai,o ne tautos isrinkti seimo nariai.

M

Is lansberginiu gaujos nieko nelauk gero

Anonimas

Meluoja ir neraudonuoja,kad gali sumažinti pensijas tikiu,bet kad padidintų tai jau netikiu.Buvo melagių valdžia ir tik pažadai pažadai nieko gero nepadarė.Meluokit ir toliau kol užsprinksite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS