G. Landsbergis: Lietuva gali būti atspirties tašku Pietų Korėjos įmonėms plečiant rinką ES | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: LIETUVA GALI BŪTI ATSPIRTIES TAŠKU PIETŲ KORĖJOS ĮMONĖMS PLEČIANT RINKĄ ES

  • 8

Lietuva gali tapti atspirties tašku Pietų Korėjos įmonėms siekiant sparčiau plėsti savo rinką Europos Sąjungoje (ES), teigė šioje šalyje viešintis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Būdama NATO ir Europos Sąjungos narė, Lietuva yra saugi vieta investuoti bei siūlo paskatas didelės apimties investicijoms į gamybą“, – Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime teigė ketvirtadienį su Pietų Korėjos prekybos ministru Dukgeunu Ahnu (Dukgjunu Anu) susitikęs G. Landsbergis.

„Dar daugiau – tikiu, kad Lietuva gali tapti atspirties tašku Korėjos įmonėms sparčiau plėsti savo rinką į Europos Sąjungą“, – pridūrė jis.

Susitikime su Pietų Korėjos prekybos ministru G. Landsbergis taip pat aptarė dvišalį ekonominį bendradarbiavimą aukštos pridėtinės vertės – gyvybės mokslų, lazerių, puslaidininkių, gynybos pramonės, informacijos ir komunikacijos technologijos – srityse. Jis taip pat pakvietė Pietų Korėją atidaryti savo prekybos atstovybę Lietuvoje.

G. Landsbergis kartu su įmonių „Klaipėdos nafta“ ir „In Balance grid“ vadovais Dariumi Šilenskiu ir Simonu Stankumi taip pat susitiko su antros pagal kapitalo dydį korporacijos Korėjoje „SK Group“ valdomų įmonių „SK Inc.“, „SK E&S“, „SK Signet“, „SUPEX Council“ vadovais. Aptartas bendradarbiavimas aukštųjų technologijų ir energetikos srityse, vykdant bendrus suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalų valdymo projektus Europoje ir Indijos bei Ramiojo vandenyno regione, plečiant elektromobilių stotelių įkrovimo tinklą Europoje.

G. Landsbergis taip pat lankėsi Pietų Korėjos parlamente, kur aptarė paramą Ukrainai, Rusijos karo pasekmes regiono ir pasaulio saugumui, Šiaurės Korėjos keliamus saugumo iššūkius bei dvišalį bendradarbiavimą Jungtinėse Tautose.

Pasak URM, 2021 metais prekyba tarp Lietuvos ir Korėjos išaugo 39 proc., o 2022 metų sausį–spalį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu užpernai, buvo 26 proc. prekybos augimas.

G. Landsbergis oficialaus vizito į Pietų Korėją išvyko antradienį.

GALERIJA

  • G. Landsbergis: Lietuva gali būti atspirties tašku Pietų Korėjos įmonėms plečiant rinką ES
  • G. Landsbergis: Lietuva gali būti atspirties tašku Pietų Korėjos įmonėms plečiant rinką ES
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

kasYRA mates DURNESNIU spauskit ZALIA !

anūkas

kaip meteoras ........ gastroliuoja reklamuodamas lietuviškus cepelinus

asas

taiwanui dave taska transvestitams lgbt lansberginiai dirba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS