G. Nausėda: Lietuva labai maža dalimi išnaudoja tą turizmo potencialą, kurį turi | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: LIETUVA LABAI MAŽA DALIMI IŠNAUDOJA TĄ TURIZMO POTENCIALĄ, KURĮ TURI

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuva maža dalimi išnaudoja turimą turizmo potencialą, ir akcentuoja, jog gerinant situaciją būtinas didesnis bendradarbiavimas.

„Aš manau, kad Lietuva labai maža dalimi išnaudoja tą turizmo potencialą, kurį turi, ir tai byloja ne tik mūsų turizmo sektoriaus sukurti bendrojo vidaus produkto (BV) procentai, bet ir kol kas toks pakankamai fragmentiškas ir nenuoseklus valstybės požiūris į tai, kokį vaidmenį turi vaidinti turizmas – vidaus, išorės – mūsų ekonomikoje“, – žurnalistams Birštone pirmadienį sakė G. Nausėda.

Prezidento teigimu, norint išnaudoti šį potencialą, būtinas geresnis bendradarbiavimas.

„Reikia labiau bendradarbiauti tarpusavyje, reikia sudaryti tam tikrus maršrutus, kurie dažnai pranoksta savivaldybių ribas tam, kad sulaikytume ar vidaus, ar užsienio turistą ilgesniam laikui regione. (...) Žvelgiant į perspektyvą, aš manau, kad mūsų BVP turi būti kuriamas nemaža dalimi ir turizmo sąskaita, nes turime kuo sudominti turistą“, – sakė šalies vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aha

rodysim turistams griūvančius Vilniaus ir Klaipėdos senamiesčius ir vedžiosime po stiklainių rajonus?

nekalbek

nesamoniu vyruso fone reikia su juo susidorot tik be PSO pagalbos o invazijos ir taip perakis tai netusciazodziaug nes sis ivaizdis tau garbes neprides susirupink geriau kaip dirba Hipokrato priesaikos verokratas kai neimanoma pakliut pas specialista arba serga ar atostogauja o pavaduot nera kam prie sovietu nebuvo tokio verbardako kuri kursto eurospec t?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS