G. Skaistė: pelno mokesčio lengvatos poveikis biudžetui – dar neaiškus | KaunoDiena.lt

G. SKAISTĖ: PELNO MOKESČIO LENGVATOS POVEIKIS BIUDŽETUI – DAR NEAIŠKUS

  • 1

Nors valdantieji šią savaitę paskelbė siekiantys išlaikyti poros metų laikotarpį be naujų mokesčių ar lengvatų, prezidentas Gitanas Nausėda, prieš dvi savaites pasiūlęs taikyti pelno mokesčio lengvatą 8 proc. atlyginimus keliančioms įmonėms, nutarė nelaukti ir teikti ją svarstyti Seimui jau per pavasario sesiją, rašo 15min.lt.

Prezidento Pelno mokesčio lengvatos įsigaliotų jau nuo 2022 metų, nors Finansų ministerija yra paskelbusi, kad mokestinius pokyčius įgyvedins anksčiausiai nuo 2023 metų.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė, portalui komentuodama G. Nausėdos Seimui teikiamas pataisas teigė, kad pirmiausia reikėtų diskutuoti apie lengvatas, kurios didina biudžeto pajamas, o vėliau kalbėti apie papildomas.

Pasak jos, tiek šio, tiek kitų modelių poveikis biudžetui šiuo metu skaičiuojamas Finansų ministerijos specialistų, tačiau konkrečių vertinimų dar neturima. Tad ministrė pridūrė, kad nežino, kaip balsuos per šio įstatymo pateikimą Seime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

M Matulaitis- Feldhausen

Nu jo ,- bedarbiams NUIMTI SODROS DRAUDIMĄ, - nėr ko bedarbiams gydytis. Tegul dvasia Ogi šaunuoliams verslininkams- NUIMTI mokesčius- tegul po trečią hamerį nusiperka, NAŠLĘ KLIKO KIBIRAIS tegeria

SUSIJUSIOS NAUJIENOS