G. Skaistė: sankcijos reikšmingai veikia Rusijos ekonomiką | KaunoDiena.lt

G. SKAISTĖ: SANKCIJOS REIKŠMINGAI VEIKIA RUSIJOS EKONOMIKĄ

  • 0

Tarptautinės sankcijos reikšmingai veikia Rusijos ekonomiką ir valstybės finansus, sako Lietuvos finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Taip ji teigė skaitydama pranešimą JAV Hadsono instituto renginyje „Suvaržant Rusijos karo ekonomiką: pamokos iš Lietuvos“, pirmadienį pranešė Finansų ministerija.

„Duomenys rodo, kad sankcijos reikšmingai veikia Rusijos ekonomiką ir valstybės finansus, nors neigiamas poveikis pasireiškia galbūt lėčiau nei daugelis norėtų“, – ministerijos pranešime teigia G. Skaistė.

Anot jos, kalbos apie tai, kad sankcijos neveikia Rusijos ir yra kenksmingos Vakarams yra Kremliaus naratyvas ir informacinio karo dalis, o iš tikrųjų jų poveikis stiprėja sulig kiekviena diena.

„Privalome suprasti, kad sankcijų taikymas yra panašesnis į maratoną nei į sprintą – jų poveikis stiprėja su laiku, kiekvieną dieną agresorei kandant vis skaudžiau. Vidutiniu ir ilgesniuoju laikotarpiu sankcijų poveikis tik stiprės – tai ribos ūkio augimo potencialą ir režimo galimybes finansuoti karą“, – ministerijos pranešime teigia G. Skaistė.

Renginyje ministrė taip pat akcentavo, jog būtina ir toliau ne tik stiprinti sankcijas, bet ir rūpintis jų įgyvendinimo efektyvumu, užkardant galimas jų apėjimo rizikas.

„Turime ir toliau plėsti sankcijas bei užkardyti galimus jų apėjimo kelius. (...) Sankcijos bus tik dalinai veiksmingos, jei Rusija ras kelių jas apeiti. Todėl reikia skirti ypatingą dėmesį sankcijų apėjimo rizikoms per trečiąsias šalis, šiam tikslui panaudojant visus Vakarų šalių turimus svertus, įskaitant ekonominius ir finansinius“, –  kalbėjo G. Skaistė.

JAV viešinti G. Skaistė Vašingtone vizitą baigė sekmadienį. Balandžio 17-18 dienomis ji Niujorke ir Bostone susitiks su potencialiais vietos investuotojais į Lietuvos Vyriausybės vertybinius popierius.

Gairės: karas Ukrainoje, sankcijos Rusijai, sankcijos, Gintarė Skaistė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS