Gyventojai šokiruoti dėl augančių socialinių būstų kainų: iš ko gyventi? | KaunoDiena.lt

GYVENTOJAI ŠOKIRUOTI DĖL AUGANČIŲ SOCIALINIŲ BŪSTŲ KAINŲ: IŠ KO GYVENTI?

  • 5

Kauno rajono gyventojai sunerimo išgirdę, kad už socialinius būstus teks mokėti daugiau. Žmonės buvo perspėti, kad kai kam nuoma kyla ir penkis kartus, praneša LNK.

Kauno rajone gyvenanti Gražina sako, kad pensija maža, gyvena viena, tad verčiasi taip, kaip gali. Būstas – ne pirmos jaunystės, o apie tokius patogumus kaip dušas – moteris gali tik pasvajoti. Moteris išsigando, kad už būstą gali tekti mokėti dar daugiau.

„Dabar moku 160 eurų, o paskui pranešė, kad mokėsiu 270 eurų. Mano pensija – 300 eurų. Iš ko gyventi?“ – beviltiškai klausė Kauno rajono gyventoja Gražina Gumeniuk.

Karmėlavoje ne vienas gyventojas sulaukė žinios, kad keičiasi nuomos kainos. Žmonės sako, kad juos ištiko šokas.

„Dabar moku 121–130 eurų, o dabar buvau tvarkytis dokumentų – 530 eurų“, –nustebusi sakė Kauno rajono gyventoja Daina Tovarnickaja.

„Tai baisu. Mūsų algos pažiūrėkite kokios Lietuvoje. Dirbame po 12 valandų ir gauname 500 eurų“, – skundėsi Kauno rajono gyventoja Rūta Strabulienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Mažesnes pajamas gaunančių žmonių būstai nėra patys tvarkingiausi.

Kauno rajono savivaldybė aiškina, kad kainų visiems bent iki kitų metų nekels.

„2020 m. buvo ryškus kilimas, nes Vyriausybės nutarimu buvo priimtas sprendimas ir buvo ryškus kainų kilimas nuomojantiems savivaldybės būstus. Tačiau šiuo metu kainos tikrai nedidinamos. 2023 m. bus iš naujo peržiūrima“, – akcentavo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

Tačiau nuoma kai kam gali didėti. Esą dėl to, kad žmonės nesitvarko dokumentų.

„Jei bus susitvarkę gyventojų pajamų deklaracijas, pateiks visus reikiamus dokumentus seniūnijose, tuomet jiems kainos neturėtų kilti ir nekils, jei atitiks visus tarybos sprendimu numatytus reikalavimus. Jei laiku nesusitvarkys, jiems kainos gali kilti“, – pažymėjo M.Rikteris.

Kauno miesto savivaldybė dar didesnė problema kita – trūksta socialinių būstų, kad pavyktų sutalpinti visu laukiančius eilėje.

„Eilėje yra daugiau kaip 500 žmonių. Jokia savivaldybė nėra pajėgi patenkinti poreikį per mėnesį ar per kelis“, – pabrėžė Kauno savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

Įpirkti butus darosi sudėtinga.

„Situacija gana sudėtinga, nes būstai brangsta, rinkoje paklausa didelė, mažėja siūlančių savivaldybei įsigyti jų turtą“, – dabartinę situacija komentavo D.Valiukas.

Kauno mieste socialinio būsto kainą žadama peržiūrėti po Naujųjų metų, tikėtina, kad jos kils, tačiau kiek – dar nežinia.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tegul

Nuomojasi tie socialiniai pašalpiniai privačiai, jei netenkina tokios žemos nuomos kainos.

l

visos senos mociutes kauno rajone turi pasistate pagal galimybes medinius ar murinius namus kaimuose, visos uz darba gaudavo sklypa, o ka sitos veike tuo metu, kur ju ir ju tevu namai, nesirupino pacios, dabar atejo pasekmes .

hm

o ka jos veike iki senatves kad neturi savo buto, kur iki tol gyveno uz skolas ateme ar uz bonka pardave?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS