Prakalbo apie duris atvėrusias parduotuves ir kavines: egzaminas teigiamo efekto nedavė | KaunoDiena.lt

PRAKALBO APIE DURIS ATVĖRUSIAS PARDUOTUVES IR KAVINES: EGZAMINAS TEIGIAMO EFEKTO NEDAVĖ

  • 2

Praėjo dvi savaitės, kai didžiųjų prekybos centrų parduotuvės – atidartos. Pirkėjų nuotaikos įvairios – vieni atidarymo labai laukė, kitiems atrodo dar per anksti apsipirkinėti, praneša „Info diena“.

Prekybos centrų parduotuvės šias dvi savaites pirkėjų antplūdžio nesulaukė. „Jeigu kalbėtume apie pirkėjų srautus, tai jie yra ne itin išaugę, jie yra mažesni. Prekybininkai sako, kad ateina tiksliniai pirkėjai – apsisprendę pirkti. Tokių žmonių, kurie ateina tik pasivaikščioti, pasižiūrėti, pasimatuoti nėra. Tai – epidemiologiškai atsargus elgesys“, – sakė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė.

Neblizga ir parduotuvių apyvartos. „Apyvartos, sako, panašiai kaip iki karantino, bet, aišku, tai labai skiriasi nuo to, kokiomis prekėmis prekiauja. Jeigu vaikų prekės, neblogai sekasi – turbūt vaikai išaugo drabužius, sporto prekės...“ – vardijo Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė.

Beveik prieš dvi savaites veiklą lauke atbaujinti leista ir viešojo maitinimo įstaigoms – restoranams, kavinėms bei barams. Prie staliuko gali sėdėti ne daugiau kaip du žmonės iki 21 val. Lankytojai, nors ir nori, tačiau džiaugtis laisve neskuba, praneša „Info diena“. Didžiausią apyvartą vis dar neša ne lauko kavinės, o maistas išsinešti.

Vyriausybei atlaisvinus prekybos ir viešojo maitinimo sektorius Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) epidemiologė Daiva Razmuvienė įspėjo, kad visuomenės lauks dviejų savaičių egzaminas. Pasak profesoriaus Alvydo Laiškonio, šis egzaminas teigiamo efekto nedavė.

„Kol mes dar turėjome karantino ribojimus, turėjome užsikrėtusiųjų skaičiaus sumažėjimą. Dabartiniu metu mes turime užsikrėtusiųjų skaičiaus vienodą lygmenį. Ir aš manau, kad tai viena iš priežasčių, kodėl mes neturime sumažėjimo“, – teigė pašnekovas.

Infektologas mano, kad atlaisvindama karantiną valdžia padarė labai drąsų žingsnį, tačiau kelio atgal jau nebėra. Visuomenė per jautri bet kokiam karantino sugriežtinimui. Tad belieka kliautis, kad vis daugiau gyventojų pasiskiepys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Senuks

Maziau perka maziau taršos

Parduotuvės su atitinkamą priežiūra turėjo dirbti taip kaip ir maisto tinklai.Užsikrečia ne parduotuvėse ,o vakarėliuose ,tusuose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS