I. Šimonytė apie G. Nausėdos siūlymą didinti pensijas: tai politinis sprendimas | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE G. NAUSĖDOS SIŪLYMĄ DIDINTI PENSIJAS: TAI POLITINIS SPRENDIMAS

Konservatorių frakcijos narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė sako, kad prezidento Gitano Nausėdos siūlymas didinti pensijas yra politinis sprendimas.

„Čia politinis sprendimas. Kai buvo nustatyta indeksavimo formulė, tarsi buvo stengiamasi pensijų didinimą depolitizuoti ir tai svarbu, nes mes esame turėję savo istorijoje tokių momentų, kai politiniai sprendimai, susiję su pensijomis, prieš rinkimus labai smarkiai išbalansavo mūsų viešuosius finansus. (...) Dabar į pensijų didinimą šiek tiek įsideda vėl tokios proginės politikos“, – žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Turbūt, kad tai yra išgyvenama. Klausimas, ar tai taps įpročiu. Jeigu tai taps įpročiu, mes kažkada vėl užlipsime ant to paties grėblio“, – tikino ji.

G. Nausėda siūlo, kad nuo kitų metų liepos indeksuojamai bazinei pensijai taikomas apskaičiuotas indeksavimo koeficientas būtų didinamas 1,83 procentinio punkto, tuo metu nuo 2021 metų sausio 1 dienos indeksuojamai bazinei pensijai taikomas apskaičiuotas indeksavimo koeficientas didinamas 1,91 procentinio punkto.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) Prezidentūros siūlymams nuo kitų metų didinti pensijas buvo nepritaręs. BFK argumentavo, kad tam tiesiog nėra pinigų.

Vyriausybė biudžeto projekte numato, kad nuo sausio 1 dienos pensijos vidutiniškai didės 8,1 proc. (senatvės pensija, turint būtinąjį stažą, vidutiniškai padidės apie 30 eurų), o nuo liepos 1 dienos – 3,5 euro.

Prognozuojama, kad 2020 metais vidutinė metinė senatvės pensija, turint būtinąjį stažą, bus 396,97 euro, t. y. 8,9 proc. didesnė nei 2019 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Antanas

Mes pensininkai labiausia suprantame ,kad nėra pinigų biudžete ir kol mes gyvuosime jų ir negali būti nes reikia butinai kelti atlyginimus mūsu išriktiesiems nes jie dėl mūsu taip varksta net gaila žiūrėti. Mums glėtu mediciną prieinamesne padaryti kad nereikėtu privačiose klinikose už patarimus mokėti po 55€, ir vaistų kainas sumažinti, bet vėl kai pamastai sveikesni tapsime amžius ilgesnis taps tai dar didesnes problemas sudarysime. Mums tikriausia reikia suprasti,kad pinigų nebuvo ir nebus.

kaunietis

mano nuomone , visi supranta ,kad reikia didinti pensijas ,bet pirmiausia reikia uzsidirbti pinigeliu ,po to kelti pensijas , bet pas mus yra atvirksciai pirmiausiai ismokam nedirbantiems ismokas ,kas lieka pensijoms ,o joms nieko nelieka . bedarbiu tik daugeja , neigalumai perkami ir tt

vytautas

paskaicius komentarus susidare ispudis,kad del lietuvos ekonomines padeties kalti tik koncervatoriai , bet tautieciai prisiminkit ,-kas vede lietuva i bankrota - ekonomine krize vede lietuva nuo 2006-2008m metu rudens ,kas kele pensijas ,kai lietuva neturejo nei vieno savo lito, ogi ta pati kuri jau europarlamente sedi trecia kadensija,-tai blinkeviciute ,visa istorija prasidejo valdant brazauskui , jeigu netikit pasiskaitykit internere apie liertuvos finansine padeti 2006-2008m ir bus viskas aisku ir nereikes kaltinti nei simonytes ,nei kubiliaus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS