I. Šimonytė: išmaniosios kasos aparatų sistemos leidžia verslui sumažinti atskaitomybės kiekį | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: IŠMANIOSIOS KASOS APARATŲ SISTEMOS LEIDŽIA VERSLUI SUMAŽINTI ATSKAITOMYBĖS KIEKĮ

Seimui ketvirtadienį ketinant galutinai spręsti dėl pataisų, susijusių su išmaniųjų kasos aparatų diegimo terminais, premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad tokios sistemos sumažina atskaitomybės kiekį ir leidžia verslams sutaupyti laiko.

„Dabar yra tam tikrų techninių niuansų, bet jau nėra 1995 ar 1997 metai, kai buvo kasos aparatų įvedimo Lietuvoje era, ar vėliau, kai kasos aparatai buvo įvedami turguje. Dabar daug dalykų sprendžiama IT priemonėmis, kurios yra parankios, taupo laiką. Be kita ko, verslas dėl kasos aparatų eksploatavimo taip pat savo nusiskundimų turi – dėl visokių žurnalų, juostų ir panašiai, bet tos išmanios sistemos, kurios leidžia sumažinti atskaitomybės kiekį, teikiamų raportų Valstybinei mokesčių inspekcijai kiekį, taip pat taupo laiką“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

„Tuos kaštus, kurie prapuola, turint parankesnes sistemas, taip pat reikia vertinti“, – pridūrė premjerė.

Prie šios sistemos nuo 2023 metų sausio 1 dienos turėtų jungtis mokesčių mokėtojai, kurie naudoja kompiuterinius kasos aparatų modelius ir kurių 2021 metų pajamos viršijo 300 tūkst. eurų, nuo 2023 metų lapkričio 1 dienos – PVM mokėtojai, naudojantys elektroninius kasos aparatus ir kurių 2021 metų pajamos viršijo 300 tūkst. eurų, nuo 2024 metų gegužės 1 dienos – mokesčių mokėtojai, naudojantys elektroninius kasos aparatų modelius, kurie iki 2019 metų gegužės 1 dienos išbraukti iš leidžiamų naudoti modelių sąrašo, nuo 2025 metų gegužės 1 dienos – visi kiti mokesčių mokėtojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS