I. Šimonytė: sprendimai dėl biudžeto sukuria apie 200 mln. eurų papildomų išlaidų | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: SPRENDIMAI DĖL BIUDŽETO SUKURIA APIE 200 MLN. EURŲ PAPILDOMŲ IŠLAIDŲ

Seimo Audito komiteto pirmininkė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia, kad Seimo iki šiol priimti sprendimai dėl kitų metų valstybės biudžeto projekto sukuria papildomus 200 mln. eurų išlaidų.

„Yra kai kurie mokestiniai pasiūlymai, kurie yra arba nepriimti, arba priimti su žymiai mažesniu poveikiu valstybės biudžeto pajamoms nei Vyriausybė prognozavo. Visa tai sukuria Vyriausybei galvos skausmą – arti 200 mln. eurų (išlaidų – ELTA), mano vertinimu, ir Vyriausybei rasti sprendimą bus labai sunku, todėl kad nėra daug laiko“, – žurnalistams prieš biudžeto svarstymą sakė I. Šimonytė.

Ji sakė, kad bankų ir nekilnojamojo turto mokesčius vertina kaip potencialiai priimtinus, tačiau kiti siūlymai sukuria papildomų išlaidų.

„Nepamirškime, kad siūlymui, kuris buvo prezidento pateiktas, didinti bazinę pensiją reikia 30 mln. eurų. Jų jau nėra pajamose. 40 mln. eurų „Sodros“ įmokoms savarankiškai dirbantiems, dar 40 mln. eurų – vaiko pinigai. Mažesnis nekilnojamojo turto mokestis, mažesnis (automobilių. – ELTA) registracijos mokestis, žemės mokesčio pakeitimai, kur nėra pritarimo Vyriausybės siūlymams – visa tai surankiojus einame į sumą didesnę nei 150 mln. eurų“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Kitų metų valstybės biudžete Finansų ministerija planuoja gauti 11,5 mlrd. eurų pajamų, o asignavimai sieks 12,6 mlrd. eurų.

Pagal Finansų ministerijos pateiktą projektą, planuojama, kad išlaidos socialinei apsaugai kitąmet sieks 6,19 mlrd. eurų, ekonomikai – 2,41 mlrd. eurų, sveikatos apsaugai – 2,3 mlrd. eurų, švietimui – 1,58 mlrd. eurų, gynybai – 1,1 mlrd. eurų.

Pajamos labiausiai augs socialinės apsaugos srityje – 761 mln. eurų, sveikatos apsaugos – 147 mln. eurų, ekonomikos – 134 mln. eurų, švietimo – 92 mln. eurų, gynybai – 76 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Eksperte finansu mat!

Sunkmetis ateina Grybauskaitei ,Simonytei! Skaitykite Respublikoje straipsni Slaptos „Snoro“ bylos gali būti atverstos .

Panele Simonyte is savu grazinkite Snorui !

Jau dabar Simonyte apie taupima kalba taupyti reikia mat , Snoro banko savininkui grazinti reikes milijarda tik prie ko tauta? Jei Simonyte ,Kubilius ir Grybauskaite prisidirbo !Gal pencijas pamazins kad Snoro savininkams pinigus grazinti?Ar vaiku pinigelius....?????

Kapitonas

Mat kaip. Baigėsi ES parama ir staiga tenka susiskaičiuoti. Svetimų pinigų gerovė baigėsi. Dabar žiūrėsit kaip kiti iš mūsų pinigų vogs ir klestės. Aišku kad liūdna, o dar skolas reikia atidavinėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS