I. Šimonytė su Europos audito rūmų vadovu aptarė Ekonomikos gaivinimo plano įgyvendinimą | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ SU EUROPOS AUDITO RŪMŲ VADOVU APTARĖ EKONOMIKOS GAIVINIMO PLANO ĮGYVENDINIMĄ

  • 5

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Europos audito rūmų pirmininku Tony Murphy (Toniu Merfiu) ir rūmų nare Laima Liucija Andrikiene ir aptarė auditus bei Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (RRF) įgyvendinimą, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

„Europos audito rūmų prižiūrimos finansinė atskaitomybė ir skaidrumas yra vienos savybių, skiriančių demokratijas nuo autoritarinių režimų, ir jas užtikrindami mes esame stipresni“, – sakė premjerė.

Vyriausybėje vykusiame susitikime Europos audito rūmų pirmininkas pristatė institucijos atliekamus auditus, taip pat I. Šimonytė ir T. Murphy aptarė RRF įgyvendinimą Lietuvoje, galimybes tobulinti esamas Europos Sąjungos fiskalines taisykles ir šalių pažangos vertinimo mechanizmą įgyvendinant RRF planą. 

Vyriausybės vadovė taip pat informavo apie Lietuvos ketinimus pasinaudoti 1,75 mlrd. RRF paskolos galimybe.

Šios lėšos būtų nukreipiamos į žaliųjų ir aukštos pridėtinės vertės technologijų plėtrą, atsinaujinančios energijos pajėgumų stiprinimą, pastatų renovaciją.

Europos Komisija gegužės pradžioje išmokėjo Lietuvai pirmąją išmoką iš RRF  – 542,3 mln. eurų.

Tikimasi, kad laikinai sulaikyta 26 mln. eurų FFR parama Lietuvai bus pervesta 2024-ųjų pradžioje, kai šalis pasieks iki šiol neįvykdytus du rodiklius, susijusius su mokesčių peržiūra.

Be to, Lietuva siekia labiau skatinti žaliąją pertvarką ir pramonės transformaciją, todėl pagal planą norima dar iki 1,7 mlrd. eurų pasiskolinti bei pasinaudoti „REPowerEU“ iniciatyvos lėšomis – 194 mln. eurų.

Anksčiau buvo planuota skolintis apie 1 mlrd. eurų, tačiau, pasak I. Šimonytės, nutarta sumą padvigubinti, nors ir esama rizikos, ar Lietuvoje bus tokios vertės projektų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Isvoge

iki komos,o dabar kels,kad vogti dar...

Tiek

Lietuvos,tiek ES ekonomika - seniai parduota JAV interesams.

"gaivinimas" žiurkėmis ir tarakonais

Reiškia visai galutinai sudirbs finansus teks šertis vabalais ir žiurkėmis, kaip buvo per golodomora ne tik Ukrainoje ir Rusijoje, ir bet Ispanijoje 100 metų atgal ( bet tokie aristokratrai -degeneratai, kaip Boreliai ne badavo). Dauguma gaus unikalią galimybę valgyti savo prosenelių meniu. Tarp kitko Šri lankoje jau prasidėjo badas dėl "gaivinimo" žalių planų, liudininkai pareiškė , kad blogiau negu karo metų , tik propaganda apie tai tyli.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS