Iniciatoriai: ekonomikos padėtis leidžia mokėti 13-tą pensiją | KaunoDiena.lt

INICIATORIAI: EKONOMIKOS PADĖTIS LEIDŽIA MOKĖTI 13-TĄ PENSIJĄ

Seimui pradėjus svarstyti kai kurių valdančiųjų iniciatyvą įteisinti 200 eurų vadinamąją tryliktą pensiją, iniciatoriai sako, kad tai leidžia dabartinė ekonominė situacija.

„Ekonominė situacija leidžia padėti tiems, kuriems labiausiai reikia, tiems, kurie visą gyvenimą dirbo, mokėjo mokesčius“, – pirmadienį spaudos konferencijoje Seime teigė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Vanda Kravčionok. 

„Prieš Kalėdas pensininkai gaus išmokas ir nebus švenčių metu ubagais“, – pridūrė šios sąjungos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis. Jis priminė, kad pirmą kartą pataisos dėl 13-tos pensijos buvo registruotos dar 2017 metais.

Seimas pataisas pradėjo svarstyti praėjusią savaitę. Toliau pakeitimus šios kadencijos Seimas svarstys lapkričio 10-ąją. Dėl jų paprašyta Vyriausybės išvados. 

Pataisų iniciatoriai skaičiuoja, kad tam reikės 120-180 mln. eurų, lėšas surenkant apmokestinus bankų turtą.

Premjeras Saulius Skvernelis ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pasisako už tryliktą pensiją. S. Skvernelis mano, kad apie finansavimo šaltinius bus galima kalbėti po rinkimų. Valdantieji aiškino, kad pinigų 13-tai pensijai užtektų, nors socialdemokratas Algirdas Sysas teigė, kad „Sodros“ biudžetas dėl koronaviruso krizės jau dabar yra deficitinis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis mano, kad sprendimą dėl tryliktos pensijos įteisinimo turėtų priimti jau kitos kadencijos Seimas. 

Opozicija kaltino pataisų iniciatorius, kad taip jie nori įsiteikti rinkėjams. 

Tryliktąją pensiją siūloma mokėti kasmet nuo kitų metų gruodžio. Ją gautų apie 600 tūkst. žmonių.   

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Darbininkė

skaitau ir stebiuosi pensininkų pasipiktinimu kad jie prieš šventes gaus 200 eurų! Tai džiaukitės. Pagaliau atkreipė dėmesį. Kas tie 200, vargeli! O jau Lietuva dėl to tikrai nepaskęs. Visi darbuotojai gauna išmokas prieš šventes, o pensinikai dirbę visą gyvenimą, tikrai to nusipelnė

pensininkės nuomonei

kokie vaikai turės atiduoti skolas? kai jau dabar jie yra išlaikom tos pačios valstybės, jaunimas nenori dirbti ir stovi darbo biržoj, bijot, kad sumažės pašalpos gegutėm kurios ir pačios gyvena iš vaiko pinigų niekur nedirba, kiek daug pergyvenanciu, kad pensininkams mokės 13-pensija.visa pilna pensiją galėtų išmokėti Kalėdom o ne 200-euru ar iš jūsų kišenės mokami tie pinigai?

Jaunimas

Taigi nesąmone totali . O kas skolas grąžins ?! Negi tiems seimo pensininkams dar reikia 13 pensijos?! Gauna daugiau nei 600 eurų pensijas, gauna algas seime ir dar jie gviešiasi 13 pensijos !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS