IT specialistai bėga iš Baltarusijos į Lietuvą: uždarbis siekia iki 5 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

IT SPECIALISTAI BĖGA IŠ BALTARUSIJOS Į LIETUVĄ: UŽDARBIS SIEKIA IKI 5 TŪKST. EURŲ

  • 16

Į Lietuvą šiemet persikėlė rekordiškai daug ir baltarusiškos kilmės informacinių technologijų įmonių, ir jose įsidarbinusių žmonių, pirmadienį pranešė LRT radijas.

Baltarusių įkurtoje JAV skaitmeninių platformų inžinerijos ir programinės įrangos kūrimo įmonėje  „EPAM Systems“  darbuotojų padaugėjo nuo 320 darbuotojų iki beveik pusantro tūkstančio, populiaraus kompiuterinio žaidimo „World of Tanks“ kūrėjoje „Wargaming“ – nuo 400 iki beveik tūkstančio. 

Baltarusių įkurta programinės įrangos kūrimo įmonė „Coherent Solutions“  taip pat smarkiai augo.  

Viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“, padedančios baltarusiams persikelti Elijus Čivilis sako, kad šiemet į Lietuvą atėjo įmonės, kurios skubėjo atsikratyti baltarusiškų sąsajų.

„Šių metų migracija išskirtinė buvo tuo, kad daugiausia buvo kompanijos, kurios galutinai norėjo atsikratyti savo baltarusiškų sąsajų, uždaryti ofisus ir galutinai išsikelti iš šalies“, – sakė E.Čivilis.

Pasak jo, persikėlimų banga taip pat atnešė naudos Lietuvos viešiesiems finansams.

„Jau dabar matome pagal „Sodros“ duomenis, kad vidutiniai atlyginimai tų perkeltų žmonių yra bent jau 2,7 karto  didesni negu yra Lietuvos bruto vidurkis  ir siekia daugiau nei 4,9 tūkst. euro. Ir tai yra įspūdingos sumos gyventojų pajamų mokesčio, kurį jie sumoka į biudžetą. Viešiesiems finansams labai pozityvus poveikis“, – sakė E.Čivilis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Sodra

Baikit,nauda gauna tik tas,kurio atlyginimas didelis jis su niekuo nesidalina.

keista

aha, visi bega i lietuva, nes cia tikras rojus. tik lietuviai bega is lietuvos. matyt nepastebi rojaus, o mato pragara

Jei taip toliau,

nereiks karo,ruZkių kirminai sugrauš mus iš vidaus kaip obuolį .Ar VSD dar yra Lietuvoje???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS