Įvardino, kokio dydžio parama siūloma smulkiems kiaulių augintojams | KaunoDiena.lt

ĮVARDINO, KOKIO DYDŽIO PARAMA SIŪLOMA SMULKIEMS KIAULIŲ AUGINTOJAMS

Nuo kovo 4 dienos smulkieji šalies kiaulių augintojai galės teikti paraiškas Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM) valstybės paramai gauti.

Kaip rašoma ŽŪM pranešime, parama įsigyjant ūkinius gyvūnus (išskyrus kiaules) skiriama asmenims, kurie praėjusiais metais nuo spalio 16 d. ir (arba) šiemet iki paraiškos pateikimo dienos laikė nuo 1 iki 100 kiaulių ir visas jas paskerdė, sunaikino arba jos nugaišo dėl afrikinio kiaulių maro.

Pareiškėjai turi įsipareigoti ketverius metus nuo pagalbos skyrimo dienos nelaikyti kiaulių ir auginti kitų rūšių ūkinius gyvūnus.

Pareiškėjams atlyginama iki 90 proc., bet ne daugiau kaip 2 tūkst. eurų vienam pareiškėjui, ūkinių gyvūnų (išskyrus kiaules) įsigijimo išlaidų.

Pasak ŽŪM, parama bus galima pasinaudoti keturiais etapais, neviršijant bendros 2 tūkst. eurų paramos sumos.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad paraiškas pateikti galės ir tie kiaulių laikytojai, kurie nusprendė ar dar tik nuspręs atsisakyti auginti kiaules artėjančius trejus metus.

Paramą galės gauti asmenys, kurie šių metų sausio mėnesį laikė nuo 1 iki 100 kiaulių ir laikotarpiu nuo šių metų sausio 1 dienos iki paraiškos pateikimo dienos visas jas yra paskerdę ar nugaišinę.

Sąlygas atitinkantiems pareiškėjams bus mokama 100 eurų išmoka už kiekvieną paskerstą kiaulę.

Nusprendusiems kiaulių laikymo neatsisakyti, ŽŪM rekomenduoja pasinaudoti iki 900 eurų siekiančia parama. Ji skirta iki paraiškos pateikimo dienos laikiusiems nuo 1 iki 100 kiaulių. Už šias lėšas bus kompensuojamos biologinio saugumo reikalavimų įgyvendinimui užtikrinti reikalingų priemonių įsigijimo išlaidos.

Paraiškos ir kiti privalomi pateikti dokumentai renkami savivaldybėse pagal fizinio asmens gyvenamąją vietą arba juridinio asmens buveinės adresą nuo šių metų kovo 4 dienos iki balandžio 30 dienos.

Kaip ELTA jau rašė, priemones, kurios padėtų suvaldyti afrikinį kiaulių marą, ŽŪM pristatė praeitų metų rugpjūtį. Neseniai paramos už kiaules tvarką ŽŪM pakeitė. Anksčiau parama įsigyti kitus ūkinius gyvūnus siekė 1500 eurų.

„Paramos suma kitų rūšių gyvūnams įsigyti padidinta atsižvelgus į šios priemonės populiarumą ir į didelę afrikinio kiaulių maro riziką ūkiuose, laikančiuose kiaules savo reikmėms. ŽŪM skatina žmones išvengti didelių ekonominių nuostolių ir įsigyti kitas gyvūnų rūšis, neimlias AKM“, – Eltai nurodė ŽŪM.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Nu ar zmoniu neisnaudojimas.Specialiai padaro kad zmones neaugintu gyvuliu o pirktu bizni darytu tokiai kaip Lenkija ir kitos vakaru salys.Specialiai meluoja tai afrikinis kiauliu maras tai nekokybiski tvartai.Prie ruso visi kaimai buvo pilni gyvuliu.Ir ka ?Valgem piena gerem ir dziaugemes.

...

Gera nuotrauka, visus seiMunus reiktų už tokių grotų laikyt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS